Logo Bouwend Nederland

HR-experts strijden in leerzame Exit-quiz om smakelijke prijzen

Woensdag 14 februari 2024

Het was lachen én leren bij de HR-bijeenkomsten die Bouwend Nederland Regio Oost maand organiseerde in Hengelo (6 februari), Duiven (8 februari) en Zwolle (13 februari). De in totaal 120 deelnemende HR-professionals kregen in de diverse Van der Valk-hotels een mooi gebalanceerd programma voorgeschoteld, én een gezellige netwerklunch.

Drie aparte HR-bijeenkomsten op verschillende locaties, maar de inhoud van de programma’s was identiek. Aan het begin van de bijeenkomsten praatte Mayra Schoolen iedereen bij over de actualiteit rondom de CAO Bouw & Infra. Vervolgens vroeg Esther ten Have aandacht voor de Onderwijsdag van de Bouw. Die wordt ook dit jaar weer op de dag vóór de Dag van de Bouw (zaterdag 8 juni) georganiseerd. Bedrijven kunnen vrijdag 7 juni hun bouwplaats of bedrijf openstellen voor het onderwijs, om kinderen en jongeren kennis te laten maken met het werk van de bouw en infra.

Vooruitkijken naar het nieuwe studiejaar 

In het kader van scholing en opleiding was er ook een korte presentatie door de opleidingsbedrijven. Bouwmensen Regio Twente (Hengelo), ReVaBo Oosterbeek en Bouwmensen Gelderland Oost (Duiven) en KOB opleiding Zwolle en Upgrade Jezelf (Zwolle) vertelden over de verschillende opleidingsmogelijkheden voor jongeren en volwassenen die ze in het komende onderwijsseizoen aanbieden. Dat start in september, en dat is dichterbij dan het lijkt.

Regels voor werken met zzp’ers

Als zzp-expert van Bouwend Nederland schetste Jaap van de Burgt de stand van zaken rondom het wetsvoorstel verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties. Bouwend Nederland heeft politiek Den Haag duidelijk gemaakt dat de wet wat de bouw en infra betreft zeer onwenselijk is, maar een beslissing over wel of niet ingaan van de wet is er nog niet. Wel is zeker dat in afwachting van nieuwe wetgeving de Belastingdienst per 1 januari 2025 weer gaat controleren op naleving van bestaande wetgeving. Voor bedrijven dus zaak om de komende tijd goed na te gaan of er wel volgens die bestaande regels wordt gewerkt. De bekende Modelovereenkomst met bijbehorende toelichting kan daar heel behulpzaam bij zijn.

Ontslag en chocolade

Leerzaam, spannend en ontspannend tegelijk was vervolgens de presentatie van Leónie van Meggelen. De in arbeidsrecht gespecialiseerde advocate had voor de HR-experts een Exit-quiz voorbereid. Aan de hand van een aantal cases over ontslag op staande voet, moesten de deelnemers aangeven wat de uitspraak van de rechter was geweest; gelijk voor de werkgever of voor de werknemer. Bij elk van de drie bijeenkomsten leverde de afvalrace uiteindelijk één winnaar op, die kreeg een chocoladepakket. Maar natuurlijk werden alle deelnemers beloond; met kennis. De verrassende uitkomsten van de Exit-quiz leerden namelijk dat je als werkgever heel goed je zaakjes op orde moet hebben wil ontslag op staande voet stand houden voor de rechter.

Hoe tevreden zijn uw medewerkers?

Het laatste programma-onderdeel was de uitleg van onderzoeksbureau Feeddex over het medewerkerstevredenheidsonderzoek dat zij namens Bouwend Nederland aan de leden aanbieden. Bedrijven die het onderzoek afnemen, krijgen niet alleen inzicht in hoe tevreden medewerkers zijn over het eigen bedrijf, maar ook hoe dat er bij de branche in het algemeen voorstaat. Onderdeel van het onderzoek is namelijk een (uiteraard anonieme) benchmark.
Om twaalf uur werd het informatieve programma afgesloten waarna de deelnemers konden aanschuiven voor een gezellige netwerklunch.

 

Wie meer informatie wil over de diverse onderdelen die de revue zijn gepasseerd, of wie ook een keer wil deelnemen aan zo’n HR-bijeenkomst, kan contact met Mayra Schoolen opnemen.

Mayra Schoolen
Adviseur sociale zaken - Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Woensdag 8 mei 2024
Bouwbedrijf Van Dillen is 300 jaar oud: 'We zien onszelf als start-up'

Bouwbedrijf Van Dillen wordt al 300 jaar van vader op zoon overgedragen. "Tot de dag van nu hebben al die generaties zich aangepast aan de eisen van de tijd. Ik denk dat we daar als onderneming ook goed in zijn. We zijn er in ieder geval continu mee bezig. We zien onszelf nog altijd als start-up." Dat is het verrassende antwoord van directeur/eigenaar Cees van Dillen op de vraag naar het onderscheidende vermogen van het sinds 1724 bestaande bouwbedrijf.

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.