Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Indrukwekkend bezoek gebiedsontwikkeling plan g deventer

Indrukwekkend bezoek gebiedsontwikkeling Plan G Deventer

Vrijdag 31 mei 2024

Op de plek waar ooit eens ziekenbedden stonden, verrijst nu een groen en gezond woongebied. Koopmans Bouwgroep, een van onze leden, leidt de transformatie van het voormalige ziekenhuis tot “Geertruiden nxt.” Dit karakteristieke project omvat 142 nieuwbouwwoningen en 82 appartementen en stadsvilla’s in het monumentale SMCD-gebouw. Het bouwbezoek gaf een exclusief kijkje achter de schermen en werd afgesloten met een algemene ledenvergadering waar de resultaten werden gerapporteerd en de piketpalen voor de komende jaren zijn uitgezet.

Verleden en heden

De rondleiding begon met een korte presentatie en ontvangst in het poortgebouw. Melanie Stemerdink, Hoofd Renovatie & Transformatie en Niels Morsink, projectmanager bij Koopmans Bouwgroep b.v. vertelde over de historie van het complex en het nieuwe masterplan. Er werden ook volop leermomenten en risico's gedeeld met collega aannemers over bijvoorbeeld de draagkracht van de vloeren, asbestsaneringen, betonschade en vochtproblematieken. Kortom een omvangrijk en complex project. 

Trots op de bouw

De rondleiding langs de 20 grondgebonden woningen en 61 appartementen was zeer verassend en werd toegelicht door de zeer bevlogen Tonny Pereboom, timmerman bij Koopmans Bouwgroep B.V. en initiatiefnemer van deze excursie Gert Paul Bonhof, teamleader bij Koopmans Bouwservice B.V. Er werd uitgebreid stilgestaan bij een toelichting over bouwkundige details en de verschillende oplossingen die zijn bedacht met betrekking tot verduurzaming en behoud van monumentale elementen. 

Terug- en vooruitblik

Het bouwplaatsbezoek werd afgesloten met een Algemene Ledenvergadering. Voorzitter Peter Meerman gaf een korte terugblik op het afgelopen en blikte vooruit op het activiteitenplan 2024. Ook werd er uitgebreid stilgestaan bij de laatste economische verwachtingen voor de bouwproductie, werkgelegenheid, en instroom opleidingen. 
Martin Heutink, plaatselijk directeur BOB KOB Zwolle, bracht de leden op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en deed een oproep voor het invullen van een vacature. Marcel Derksen, bestuurslid Stedendriehoek Salland gaf kort voor het diner een toelichting over de begroting en een financiële rapportage.

Parel voor Deventer

En zo eindigde de dag, met een bonte mix van activiteiten, kennis, geschiedenis en een mooie referentie waar duurzaam behoud van monumentaal erfgoed gewaarborgd is in Deventer.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 12 juni 2024
Uitvoeringsakkoord voor versnelling in verzwaring lokale netten

Het is voor de Nederlandse samenleving en economie van cruciaal belang om het elektriciteitsnet fors uit te breiden. Dat is nodig om alle woningen, bedrijven en bouwlocaties ook in de toekomst te kunnen aansluiten. Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland slaan de handen ineen om de uitvoering te versnellen. De drie partijen ondertekenden daartoe gisteren het Uitvoeringsakkoord voor de verzwaring van laag- en middenspanningsnetten. Michel Heijdra, directeur-generaal Klimaat en Energie van EZK, nam het akkoord in ontvangst.

Woensdag 12 juni 2024
Bouwplaatsen in Regio Oost bruisen van de enthousiaste kinderen

Wat een geweldige Onderwijsdag van de Bouw hebben we weer mogen beleven! Ruim 1500 kinderen hebben vrijdag 7 juni van heel dichtbij kennis kunnen maken met de Bouw en Infra in Regio Oost.

Maandag 10 juni 2024
HR professionals Regio Oost buigen zich over laaggeletterdheid

Voor de HR-bijeenkomst van donderdag 6 juni stond met laaggeletterdheid een zeer serieus onderwerp op de agenda. De HR-professionals bogen zich over de vraag hoe je het herkent in je bedrijf en hoe je personeel kunt helpen zich de basisvaardigheden voor lezen en schrijven eigen te maken.