Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Geslaagde marktdag infra over duurzaamheid

Geslaagde Marktdag Infra over duurzaamheid

Dinsdag 2 mei 2023

"Hoe gaan we als aannemers en opdrachtgevers duurzaam de toekomst in?" Dit was de vraag die centraal stond bij de jaarlijkse marktdag infra van het Infraplatform Randstad Zuid. Met sprekers vanuit de Provincie Zuid-Holland, de Significant Groep, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Rotterdam en Leiden konden bouwers en opdrachtgevers onder leiding van dagvoorzitter Joost Fijneman (CROW) met elkaar in gesprek over duurzaamheid.

Zo nam de Provincie Zuid-Holland ons mee in haar aanbestedingsbeleid en verduurzamingsopgave. De vraag die hierbij centraal stond is hoe de provincie als opdrachtgever de markt kan stimuleren om op duurzame manieren te bouwen.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland nam vervolgens het stokje over te vertellen over hun duurzaamheidsambities, behaalde doelen en de plannen die ze hebben voor de komende jaren. Hierna gingen de deelnemers en sprekers in verschillende deelsessies uiteen, waarbij er onder andere werd gesproken over duurzaam aanbesteden en de Zero-Emissiezones die er aan gaan komen.

Na afloop was er vanzelfsprekend ook nog tijd voor een netwerkborrel, waarbij er door de deelnemers nog uitgebreid werd nagepraat over de middag en de opgedane ervaringen.

Gerelateerd nieuws

Woensdag 12 juni 2024
Uitvoeringsakkoord voor versnelling in verzwaring lokale netten

Het is voor de Nederlandse samenleving en economie van cruciaal belang om het elektriciteitsnet fors uit te breiden. Dat is nodig om alle woningen, bedrijven en bouwlocaties ook in de toekomst te kunnen aansluiten. Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland slaan de handen ineen om de uitvoering te versnellen. De drie partijen ondertekenden daartoe gisteren het Uitvoeringsakkoord voor de verzwaring van laag- en middenspanningsnetten. Michel Heijdra, directeur-generaal Klimaat en Energie van EZK, nam het akkoord in ontvangst.

Maandag 3 juni 2024
Alle sprekers bekend Lente-akkoord Congres 2024

Het Lente-akkoord congres is hét event voor marktpartijen, corporaties en beleidsmakers die bezig zijn met duurzaam bouwen. Op 19 juni kun je luisteren en meepraten over alle belangrijke actuele ontwikkelingen op het vlak van circulair industrieel bouwen. Het complete programma staat nu online.

Maandag 3 juni 2024
Richtlijn veilige inzet elektrisch materieel nu beschikbaar

Het is onvermijdelijk dat we in de toekomst in Nederland 100% emissieloos bouwen. Bouw- en infrabedrijven zijn dan ook volop bezig om hun materieel te elektrificeren. Omdat duidelijke regelgeving nog ontbreekt, heeft Bouwend Nederland de richtlijn Veilige inzet elektrisch materieel opgesteld. Met deze richtlijn kunnen bedrijven en opdrachtgevers onnodige risico’s uitsluiten en goede afspraken maken over de beheersmaatregelen.