Logo Bouwend Nederland

Kinderen maken kennis met bouw en infra dankzij het Mobiele Bouwlab in Gouda

Dinsdag 20 februari 2024

De bouw is de toekomst! Kinderen enthousiast maken voor een opleiding of baan in de bouwbranche hoort daar natuurlijk bij. Bij de afdeling Duin- en Rijnstreek doen ze dat doormiddel van het Mobiele Bouwlab: een mobiel tiny house, volledig voorzien van gereedschap en materiaal. Deze week staan ze bij de Chocoladefabriek in Gouda. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen kosteloos een workshop volgen.

In het Mobiel Bouwlab kunnen kinderen door middel van allerlei toffe activiteiten te weten komen hoe leuk het werken in de bouw en infra is. En wat er allemaal mogelijk is in onze sector. Er is een team van workshopbegeleiders met veel kennis en ervaring. Zij gaan met kleine groepjes kinderen aan de slag in het Bouwlab. Het Bouwlab ziet er niet alleen aan de buitenkant opvallend uit, ook binnen zijn de activiteiten uitdagend en divers. De kinderen kunnen zelf een vogelhuis timmeren, een Zaans geveltje monteren of bijvoorbeeld een rioolstelsel aanleggen.

 

Dankzij Bouwgilde Rijnland rijdt het Mobiele Bouwlab al sinds het begin van het schooljaar door de Duin- en Rijnstreek. Ze gaan langs basisscholen in de regio om workshops te geven aan leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Er is veel animo en daarom zijn de aanmeldingen voor het volgend schooljaar al gestart.

 

In samenwerking met de Techniekwerkplaats - Techniek Talent Gouda worden deze voorjaarsvakantie de workshops aangeboden. De Techniekwerkplaats is een inspirerende plek op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20). Hier kan de Goudse jeugd zich ontwikkelen in vaardigheden die passen bij de 21e eeuw en de beroepen van de toekomst. De programmering wordt verzorgd door Bibliotheek Gouda en Techniekpunt Gouda, en is gericht op kinderen van 8 t/m 14 jaar, hun ouders en het onderwijs.

 

Wil jij ook met je kinderen, neefjes of nichtjes de workshop volgen bij het Mobiele Bouwlab? Het programma vind je hier. 

Lisa Jansen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Maandag 4 maart 2024
Ouwehand Bouw maakt er een Bewust Veilig Wéék van

Ook dit jaar doet Ouwehand Bouw mee aan de Bewust Veilig Dag. Maar de ontwikkelende bouwer trekt het wat breder dan alleen die ene dag; het programma start al een week eerder en loopt zelfs door tot ná de 27e maart.