Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bedrijfswoning met schuur in oud gastel af tot in de puntjes

Bedrijfswoning met schuur in Oud-Gastel af tot in de puntjes

Maandag 10 juni 2024

Zoals intussen gebruikelijk organiseert Afdeling Brabant Mid-West voor de zomer op meerdere plaatsen in de afdeling bouwplaatsbezoeken om leden gezellig bijeen te brengen. Woensdag 5 juni waren we te gast bij de woning van Mathijs en Mireille van der Zande van Bouwbedrijf Van der Zande uit Fijnaart.

Vrijwel nooit mag je met veel kijkers tegelijk in een vrijstaande particuliere woning om te bezichtigen. Daar maakte Mathijs een uitzondering in deze keer. Daags voordat zij als gezin met twee jonge kinderen in de woning trekken waren we uitgenodigd om met leden een kijkje te nemen.

We werden ontvangen in de ruime schuur, die van alle gemakken voorzien is om zelf voor thuis lekker in te ‘bouwen’. Na een welkomstwoordje heeft Mathijs in drie groepen zijn collegaleden toegelicht hoe de woning tot stand gekomen is en tegen welke besluitvormingsmomenten hij tussentijds aanliep. De grond en bestaande woning waren enkele jaren geleden aangekocht, waarna de in het midden van de kavel gesitueerde stal is gesloopt. De mestput is nog zichtbaar in de tuin, omdat die nu als regenwateropvangbassin fungeert.

Hoog afwerkingsniveau

Het dak van de schuur ligt vol met zonnepanelen, waarmee de warmtepompen (op propraan) in schuur en huis van energie voorzien worden. Een deel van de garage is als technische ruimte ingericht. Verwarmen en koelen vindt plaats via airco units, die netjes in het gehele huis weggewerkt zijn door de interieurbouwer. Diezelfde interieurbouwer heeft erin voorzien dat veel details terugkomen in delen van de woning zoals de eikenhouten deuren dat overeenkomt met het interieur in keuken, badkamers en toiletten, heeft een prachtige kastenkamer gecreëerd en heeft de installaties in de was/hobbykamer vakkundig achter kasten weggewerkt. In de lange hal zorgen alle deuren links en rechts voor mooie synergie. Halverwege de hal kijk je door een grote raampartij naar de half naar binnen gelegen buitenplaats, mooi overkapt met hout. Deze binnenplaats grenst aan de schuifpui richting de keuken. Uitkijk van de eerste verdieping naar diezelfde binnenplaats levert een prachtig plaatje op met ruimer uitzicht naar de ruime tuin. Vanuit de woonkamer kijk je via een getoogd raam ook weer heerlijk de tuin in.

De aanwezige collega’s van Mathijs waren enthousiast over het hoge afwerkingsniveau van de woning en onder een borrel en een hapje werd er nog lang nagepraat over het traject tot einde bouw, de details en gemaakte keuzes. Al met al weer een geslaagde middag.

Het afdelingsbestuur bedankt Mathijs en Mireille voor hun gastvrijheid en wenst hen veel succes met de verhuizing (en vervolgens met de sloop van de bestaande woning aan het begin van de kavel). Mathijs en Mireille waardeerden het enorm dat collega’s, ook uit verder gelegen delen van onze afdeling, afreisden naar Oud-Gastel voor dit bouwplaatsbezoek.

Meer bouwplaatsbezoeken deze zomer

Woensdag 12 juni vindt van 16.00-18.00 uur een bouwplaatsbezoek plaats bij Aannemingsbedrijf De Wit uit Drunen/Breda op een bouwplaats in Waalwijk waar huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gerealiseerd. Wil je daar nog bij zijn, meld je dan bij Petra Landmeter.

Na de zomer, op 11 september van 16.00-18.00 uur mogen we de bouwplaats van Post Breda bezoeken, het voormalig postkantoor in centrum Breda waar Van Agtmaal/Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bouwen in opdracht van SDK Vastgoed en Maas-Jacobs. De uitnodiging daarvan volgt voor de bouwvak

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 11 juni 2024
Weer mooie openstellingen uit Brabant Mid-West op de Dag van de Bouw

Zaterdag 8 juni namen een zevental leden van Afdeling Brabant Mid-West deel aan de Dag van de Bouw.

Vrijdag 31 mei 2024
In Breda kan het: in 100 dagen samen een gebiedsvisie opstellen

Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.