Logo Bouwend Nederland

Bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving organiseren gezamenlijke Onderwijsdag van de Bouw

Dinsdag 5 maart 2024

Vrijdag 7 juni presenteren bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving zich gezamenlijk op het bouwterrein van project 'Blossem' in Breda. Basisschoolleerlingen groep 4 t/m 8 gaan een fascinerende dag beleven en maken kennis met de bouw.

Aannemers slaan handen inéén

Daar waar in 2023 meerdere aannemers hun bouwplaats openstelden voor leerlingen, slaan zo'n 10 bouwers en 5 infrabouwers dit jaar op 7 juni de handen ineen om basisschoolleerlingen van groep 4 t/m 8 een mooie dag te laten beleven op één plaats in Breda. Op vrijdag 7 juni, de Onderwijsdag van de Bouw, presenteren zij zich op het bouwterrein van project 'Blossem' aan de Ettensebaan te Breda. Blossem is een gezamenlijk project van Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs.

 

De bouwers worden in de organisatie ondersteund door Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-WestBouwSchool BredaJinc en Techniek Talenten.

Activiteiten, een robot en racecontainer

Wethouder Arjen van Drunen van gemeente Breda opent de Onderwijsdag van de Bouw in Breda om 9.00 uur, waarna leerlingen tot 15.00 uur in tijdszones langs activiteiten geleid worden. Activiteiten van muurtje metselen tot het meebesturen van een electrische kraan. Maar er is ook een bestratingsrobot of stenenstapelrobot aanwezig en een heuse racecontainer.

 

De basisscholen in de ruime omgeving van Breda hebben in het najaar al een Save the Date voor dit event ontvangen. Intussen hebben zij onderstaande poster overhandigd gekregen en zien we die op meerdere scholen of bij sportclubs in Breda en omgeving hangen.

 

Bekijk hier de flyer.

 

Kijk hier het sfeerverslag van de Onderwijsdag van de Bouw editie 2023 terug.

 

De deelnemende aannemers zijn in elk geval (in alfabetische volgorde):

Aannemersbedrijf Van Agtmaal, Bouwbedrijf Balemans, Bouwbedrijf Boot, BredaBouw, C-Infra, Elshout Civiel, Bouwbedrijf Gelens, Aannemersbedrijf Gebr. Graaumans, De Kok Bouwgroep, De Krom Bestratingen, Bouwbedrijf Maas-Jacobs, Nederlandse Bouw Unie, Van Wijnen Breda en Winters Bouw en Ontwikkeling.

Aanmelden

Basisscholen kunnen meerdere klassen (groep 4 t/m 8) aanmelden, waarna zij in shifts zullen worden ingedeeld langs de activiteiten. Busvervoer kan geregeld worden. Aanmelden kan via: aanmeldingen@bouwschoolbreda.nl

 

Voor meer vragen kun je terecht bij verenigingsmanager Petra Landmeter (06-15557622) of BouwSchool Breda (076-5306060).

 

Zorg als basisschool dat jouw leerlingen deze unieke dag niet missen!

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 10 april 2024
Bij Bouwbedrijf Van der Zande steken ze hun mening niet onder stoelen of banken

Familiebedrijven hebben een prachtig imago: stabiel, betrouwbaar, warm. Ook binnen familiebedrijven kan het wel eens knetteren. Zo verliep bij Bouwbedrijf Van der Zande uit Fijnaart de overname niet geheel geruisloos. De Brabanders delen hun ervaringen graag met anderen.

Woensdag 10 april 2024
Verhelderend BouwCafé over zero-emissie bouwen en vervoeren

Limburgse bouwers en infabouwers hebben nog de nodige vragen en twijfels over het werken met elektrisch materiaal. Het informatieve BouwCafé van 3 april in Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht heeft echter veel duidelijkheid gegeven over de mogelijkheden.

Dinsdag 9 april 2024
Ledenbijeenkomst Infraplatform Brabant: de transitie blijft vragen om lef

Donderdag 4 april kwamen Brabantse infraleden in Tilburg bijeen voor de ledenbijeenkomst infra. Hierin werden zij bijgepraat vanuit de Klankbordgroep Infra Klein over de kansen voor het mkb en werd gediscussieerd over de duurzaamheidsuitdagingen waar we met elkaar voor staan.