Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouw en infra aannemers uit breda en omgeving organiseren gezamenlijke onderwijsdag van de bouw

Bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving organiseren gezamenlijke Onderwijsdag van de Bouw

Dinsdag 5 maart 2024

Vrijdag 7 juni presenteren bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving zich gezamenlijk op het bouwterrein van project 'Blossem' in Breda. Basisschoolleerlingen groep 4 t/m 8 gaan een fascinerende dag beleven en maken kennis met de bouw.

Aannemers slaan handen inéén

Daar waar in 2023 meerdere aannemers hun bouwplaats openstelden voor leerlingen, slaan zo'n 10 bouwers en 5 infrabouwers dit jaar op 7 juni de handen ineen om basisschoolleerlingen van groep 4 t/m 8 een mooie dag te laten beleven op één plaats in Breda. Op vrijdag 7 juni, de Onderwijsdag van de Bouw, presenteren zij zich op het bouwterrein van project 'Blossem' aan de Ettensebaan te Breda. Blossem is een gezamenlijk project van Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs.

 

De bouwers worden in de organisatie ondersteund door Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-WestBouwSchool BredaJinc en Techniek Talenten.

Activiteiten, een robot en racecontainer

Wethouder Arjen van Drunen van gemeente Breda opent de Onderwijsdag van de Bouw in Breda om 9.00 uur, waarna leerlingen tot 15.00 uur in tijdszones langs activiteiten geleid worden. Activiteiten van muurtje metselen tot het meebesturen van een electrische kraan. Maar er is ook een bestratingsrobot of stenenstapelrobot aanwezig en een heuse racecontainer.

 

De basisscholen in de ruime omgeving van Breda hebben in het najaar al een Save the Date voor dit event ontvangen. Intussen hebben zij onderstaande poster overhandigd gekregen en zien we die op meerdere scholen of bij sportclubs in Breda en omgeving hangen.

 

Bekijk hier de flyer.

 

Kijk hier het sfeerverslag van de Onderwijsdag van de Bouw editie 2023 terug.

 

De deelnemende aannemers zijn in elk geval (in alfabetische volgorde):

Aannemersbedrijf Van Agtmaal, Bouwbedrijf Balemans, Bouwbedrijf Boot, BredaBouw, C-Infra, Elshout Civiel, Bouwbedrijf Gelens, Aannemersbedrijf Gebr. Graaumans, De Kok Bouwgroep, De Krom Bestratingen, Bouwbedrijf Maas-Jacobs, Nederlandse Bouw Unie, Van Wijnen Breda en Winters Bouw en Ontwikkeling.

Aanmelden

Basisscholen kunnen meerdere klassen (groep 4 t/m 8) aanmelden, waarna zij in shifts zullen worden ingedeeld langs de activiteiten. Busvervoer kan geregeld worden. Aanmelden kan via: aanmeldingen@bouwschoolbreda.nl

 

Voor meer vragen kun je terecht bij verenigingsmanager Petra Landmeter (06-15557622) of BouwSchool Breda (076-5306060).

 

Zorg als basisschool dat jouw leerlingen deze unieke dag niet missen!

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 10 juli 2024
Samen sterk voor aanpak krapte in de infra

We hebben als infrasector een grote uitdaging. Ons werk is voorwaardelijk voor de vele maatschappelijke uitdagingen waar we als land voor staan. Tegelijkertijd zijn er te weinig mensen om dat werk uit te voeren. De verwachting is dat die krapte tot minimaal 2040 mede door vergrijzing en ontgroening verder toeneemt. Het is tijd voor extra actie. De komende jaren maken we ons, samen met onze leden en relevante stakeholders, sterk voor een aanvullend pakket aan maatregelen om de krapte verder aan te pakken.  

Vrijdag 21 juni 2024
Leiderschap en barbecueën in geslaagde workshops gegoten voor JBN regio Zuid

Donderdag 20 juni kwamen een kleine 30 jongeren bijeen voor een inhoudelijke workshop gevolgd door een gewoon gezellige workshop. Een goeie combi bleek dit te zijn.

Donderdag 20 juni 2024
Behoud van je vakkrachten en bouwen aan bedrijfsliefde onderwerp tijdens ledenbijeenkomst Afdeling Brabant Mid-West

Maandag 17 juni waren zo’n 50 leden van afdeling Brabant Mid-West te gast op het Markland College in Oudenbosch. Het Markland College is een grote praktijkopleider in de regio en de grootschalige ver-/nieuwbouw van het college is verzorgd door VB Groep en Bouwbedrijf Moeskops’. Zij namen de rondleiding door het nieuwe deel, dat komende schooljaar opent, voor hun rekening.