Logo Bouwend Nederland

Bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving organiseren gezamenlijke Onderwijsdag van de Bouw

Dinsdag 5 maart 2024

Vrijdag 7 juni presenteren bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving zich gezamenlijk op het bouwterrein van project 'Blossem' in Breda. Basisschoolleerlingen groep 4 t/m 8 gaan een fascinerende dag beleven en maken kennis met de bouw.

Aannemers slaan handen inéén

Daar waar in 2023 meerdere aannemers hun bouwplaats openstelden voor leerlingen, slaan zo'n 10 bouwers en 5 infrabouwers dit jaar op 7 juni de handen ineen om basisschoolleerlingen van groep 4 t/m 8 een mooie dag te laten beleven op één plaats in Breda. Op vrijdag 7 juni, de Onderwijsdag van de Bouw, presenteren zij zich op het bouwterrein van project 'Blossem' aan de Ettensebaan te Breda. Blossem is een gezamenlijk project van Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs.

 

De bouwers worden in de organisatie ondersteund door Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-WestBouwSchool BredaJinc en Techniek Talenten.

Activiteiten, een robot en racecontainer

Wethouder Arjen van Drunen van gemeente Breda opent de Onderwijsdag van de Bouw in Breda om 9.00 uur, waarna leerlingen tot 15.00 uur in tijdszones langs activiteiten geleid worden. Activiteiten van muurtje metselen tot het meebesturen van een electrische kraan. Maar er is ook een bestratingsrobot of stenenstapelrobot aanwezig en een heuse racecontainer.

 

De basisscholen in de ruime omgeving van Breda hebben in het najaar al een Save the Date voor dit event ontvangen. Intussen hebben zij onderstaande poster overhandigd gekregen en zien we die op meerdere scholen of bij sportclubs in Breda en omgeving hangen.

 

Bekijk hier de flyer.

 

Kijk hier het sfeerverslag van de Onderwijsdag van de Bouw editie 2023 terug.

 

De deelnemende aannemers zijn in elk geval (in alfabetische volgorde):

Aannemersbedrijf Van Agtmaal, Bouwbedrijf Balemans, Bouwbedrijf Boot, BredaBouw, C-Infra, Elshout Civiel, Bouwbedrijf Gelens, Aannemersbedrijf Gebr. Graaumans, De Kok Bouwgroep, De Krom Bestratingen, Bouwbedrijf Maas-Jacobs, Nederlandse Bouw Unie, Van Wijnen Breda en Winters Bouw en Ontwikkeling.

Aanmelden

Basisscholen kunnen meerdere klassen (groep 4 t/m 8) aanmelden, waarna zij in shifts zullen worden ingedeeld langs de activiteiten. Busvervoer kan geregeld worden. Aanmelden kan via: aanmeldingen@bouwschoolbreda.nl

 

Voor meer vragen kun je terecht bij verenigingsmanager Petra Landmeter (06-15557622) of BouwSchool Breda (076-5306060).

 

Zorg als basisschool dat jouw leerlingen deze unieke dag niet missen!

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 8 mei 2024
Fa H. Heijnen en Zn: een familiebedrijf moderniseren gaat niet vanzelf

Harrie Heijnen had de hoop al opgegeven dat zijn zoon Mark ooit in de bouw zou gaan werken. Toch kreeg het bouwvirus ook de vierde generatie Heijnen in zijn greep en sinds kort is hij zelfs samen met zijn vader en tante mede-eigenaar van Fa H. Heijnen en Zn.

Woensdag 1 mei 2024
Al bijna een eeuw jaar volgt aannemersbedrijf Mesu de weg der geleidelijkheid

Vier generaties Mesu hebben hun stempel gedrukt op het Zeeuwse aannemersbedrijf Mesu. Volgens Jeroen Mesu hebben hij, zijn vader en opa echter niets wezenlijks veranderd aan het bedrijf dat zijn overgrootvader bijna honderd jaar geleden startte. Het is groter gegroeid, dat wel, maar het werkveld is nog altijd hetzelfde.

Woensdag 24 april 2024
Grote veranderingen? Niet bij Aannemingsbedrijf Houterman

Thuis bij de familie Houterman wordt er best veel over het werk gepraat. Dat is niet zo gek, want de helft van het personeelsbestand van Aannemingsbedrijf Houterman bestaat uit Houtermannen: vader, moeder en twee zoons.