Logo Bouwend Nederland

Bouwhub Midden-Brabant in the spotlight

Vrijdag 18 november 2022

Donderdag 17 november trad Stijn van der Weegen, één van de initiatiefnemers en lid van het oprichtingsbestuur van Bouwhub Midden-Brabant op tijdens een interne netwerksessie van de gemeente Tilburg rondom het thema circulaire economie!

Tijdens de netwerksessie was er aandacht voor de verschillende goede voorbeelden die er in Tilburg zijn op het gebied van circulaire economie. Kennisdeling, inspiratie, vergroten van het netwerk en nadenken over de vraag.. welke rol heeft de overheid rond dit thema.

Stijn informeerde de gemeenteambtenaren over de ontwikkelingen van de Bouwhub, die binnenkort opgericht gaat worden als coöperatie Bouwhub Midden-Brabant. Het initiatief van de Bouwhub werd met gejuich ontvangen en staat nadrukkelijk in het programma van de gemeente. De gemeente is van mening dat het nu echt zaak is om te versnellen en te verbreden. Als overheid zien ze daarin voor zichzelf een belangrijke rol. Zij willen dus graag verder praten over hoe de Gemeente de bouwhub kan ondersteunen. Zo werd er gedacht aan het Klimaatfonds, wil men graag meedenken over de invulling van social return en over (tijdelijke) huisvesting. De sfeer was bijzonder positief.

 

Bouwhub Midden-Brabant staat dus bij de gemeente ook in de spotlights.

 

Binnenkort publicatie van de onlangs opgenomen podcast en ontwikkelingen over de kwartiermakers.

 

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken - contactgroep Digitalisering

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?