Logo Bouwend Nederland

KAM RZ over nieuwe onderzoeksaanpak Arbeidsinspectie

Vrijdag 1 september 2023

Op woensdag 20 september komt de Nederlandse Arbeidsinspectie naar regio Zuid voor de bijeenkomst van de contactgroep KAM. Zij zullen ons bijpraten over de Gedifferentieerde aanpak ongevallen (GAO 2.0) die sinds januari van dit jaar van kracht is.

Deze nieuwe onderzoeksaanpak maakt het mogelijk dat de werkgever zelf onderzoek doet wanneer er een arbeidsongeval heeft plaatsgevonden. Doel is het leren en voorkomen van ongevallen met aandacht voor directe oorzaken én achterliggende oorzaken. Door te leren van een onveilige situatie en er zelf verbeterpunten uit te laten ontstaan, zal verandering in bewustzijn veel meer van onderen naar boven binnen een organisatie ontstaan. 

Wil je weten hoe dit werkt en wat dit voor je organisatie kan betekenen? Kom dan op 20 september naar Van der Valk Tilburg, waar de bijeenkomst van de contactgroep plaatsvindt.

Programma

  • 14.30 uur: Inloop
  • 15.00 uur: Start bijeenkomst met toelichting op GAO 2.0 door twee medewerkers van de Nederlandse Arbeidsinspectie
  • 16.30 uur: Afsluiten en gelegenheid tot napraten
  • 17.00 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden voor bijeenkomst en/of contactgroep KAM

Leden van de contactgroep KAM RZ hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen.

Wil je meer weten over de bijeenkomst of deze contactgroep? Neem dan contact op met Yvonne van Zijl, adviseur sociale zaken voor regio Zuid.

Yvonne van Zijl
Adviseur sociale zaken regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 30 mei 2024
6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Vrijdag 24 mei 2024
'Samen uitdagingen het hoofd bieden'

De vergrijzing, energietransitie en veiligheid: de infrasector kampt met diverse uitdagingen. "Tijd om onze koppen bij elkaar te steken. Alleen zo kunnen we deze uitdagingen aanpakken", aldus Mario Goossens, directeur BESIX Infra Nederland.

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.