Logo Bouwend Nederland

Studenten Bouwkunde maken kennis met de bouwplaats

Dinsdag 30 januari 2024

Ruim 250 eerstejaars studenten Bouwkunde van Avans Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving bezochten 25 januari een bouwplaats bij één van onze leden om nader kennis te maken met onze sector.

Zelf bezocht ik met een groep van elf studenten het project Groenkazerne van Maas-Jacobs in Ulvenhout. Wat was er een enthousiasme van beide kanten! Studenten werden meegenomen en geïnspireerd door het verhaal van Nick Renne, ooit zelf duaal student bij Avans. Huidig duaal student Floris van Rijsbergen nam de studenten vervolgens mee op rondleiding over het bouwproject. Daar kwamen we lidbedrijf Van Engelen Metselwerken B.V. tegen en Mart van der Zanden die de infrastructuur verzorgt op het project. Een mooi voorbeeld hoe onze leden samenwerken om een project succesvol tot stand te brengen.

 

Dank aan alle leden van Regio Zuid die deze dag hun bouwprojecten in Brabant openstelden voor studenten.

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 24 mei 2024
'Samen uitdagingen het hoofd bieden'

De vergrijzing, energietransitie en veiligheid: de infrasector kampt met diverse uitdagingen. "Tijd om onze koppen bij elkaar te steken. Alleen zo kunnen we deze uitdagingen aanpakken", aldus Mario Goossens, directeur BESIX Infra Nederland.

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.