Logo Bouwend Nederland

Tweede succesvolle editie Bouwvrouwenevent in Brabant Mid-West

Maandag 11 maart 2024

Op vrijdag 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, werd in the Sports Community ZuitNL in Etten-Leur voor de tweede maal een inspiratie event voor bouwvrouwen georganiseerd. Ruim tevoren hadden drie dames met verenigingsmanager Petra Landmeter meegedacht over de invulling van het programma, waardoor er genoeg variatie en keuze was.

Ruim 50 dames, die bij bouw- of infrabedrijven uit de afdeling werken, namen actief deel aan het plenaire deel dat Diana Remmers van Route5 verzorgde. Diana traint, coacht en begeleidt individuen en teams van groot tot klein bij veranderprocessen. Ook haar boek 'LEF! Change or die' gaat over verandering en veranderen, een essentieel verschil. Verandering is niet automatisch duurzaam, we vallen regelmatig terug in het oude zodra de noodzaak of eerdere oorzaak wegvalt. Vaak wordt een verandering ingezet vanuit urgentie, 'weg van iets'. Diana geeft de boodschap mee dat verandering 'op weg naar iets' een meer gemotiveerde en succesvollere insteek is. Een drietal dames krijgen haar boek cadeau. Op enig punt in het veranderproces vindt altijd een kanteling plaats. Het boek moet je dan ook daadwerkelijk omdraaien.

Een viertal workshop volgde waaruit we kort iets aanhalen. Gerhard Hospers van BMN/Green Works nam een groep dames mee in het creëren van circulaire loops wanneer het gaat om bouwafval: 'van afval naar grondstoffen'. Duurzame materialen zouden we veel pro-actiever moeten gaan gebruiken in de processen.

Ronald Stolk van Jincq Financieel Communicatiebureau nam twee kleinere groepen dames mee in de cijfers. Met een achtergrond bij APG/bpfBOUW weet Ronald alles over de cao Bouw & Infra. Heel concreet kregen zij middels rekenvoorbeelden te zien wat bijvoorbeeld enkele jaren parttime werken betekent voor je pensioen, waardoor je daar in je financiële planning al rekening mee kunt houden en overwogen keuzes kunt maken.

Fridy van Duterloo en Maaike van Esch van Hart voor Verhalen zetten de dames echt aan het werk. Er werd van hen gevraagd een verhaal te bouwen van je droom. Wie kan je daarbij helpen? Wat zou zijn/haar kritiek zijn op jouw droom en voorzie jezelf vervolgens van repliek of verweer daarop. De sessie eindigt met de woorden 'kijk, want...en een call to action'.

In de plenaire ruimte verwoordde Lieke Jilesen van HelloGrowth wat onze darmen voor ons welzijn betekenen. Na theorie over de verschillende delen van ons zenuwstelsel die bepalen of wij het gas of de rem indrukken. Over het stofje serotonine (geluk) dat in de darmen wordt aangemaakt en de disbalans die in het buikbrein ontstaat als gevolg van voeding, te weinig slaap of rust en door stress. Zij benadrukte dat we meer moeten luisteren naar wat je buik te vertellen heeft.

Na een goed verzorgde lunch, wat individuele- of groepsfoto's bij de Bouwvrouwenbanner en het uitwisselen van ervaringen aan de tafels gingen de dames terug naar werk of begon hun weekend. Hopelijk met wat inspiratie om maandag een nieuwe week positief in te gaan. De verenigingsmanager heeft door de organisatie niet alle dames kunnen spreken, maar hoopt dat zij een zinvolle ochtend hebben gehad. Afdeling Brabant Mid-West was erg tevreden over de opkomst en hoopt deze dames en meerdere collega's volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

 

Noteer daarom alvast vrijdag 7 maart of maandag 10 maart 2025 in je agenda!

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.