Logo Bouwend Nederland

Van der Zanden met wereldprimeur in BNL editie oktober 2023

Dinsdag 17 oktober 2023

Wethouders Breda spreken terecht hun trots uit over deze primeur in hun stad. Het eerste volledige circulaire én emissieloze sloopproject, uniek in Nederland en de rest van de wereld.

Ze zijn er al meerdere malen mee in het nieuws geweest, maar de accucontainers/powerbanks en het electrisch materieel zijn dan ook echt indrukwekkend. Op 12 mei gaven de broers Tijs en Mart van der Zanden van Aannemingsbedrijf Van der Zanden Moergestel een feestelijk tintje aan de start van de sloop van het voormalige Harley pand in Breda. Onder ruime belangstelling werd getoond hoe geruisloos en zonder uitstoot werd gesloopt. Eén van de accu's staat op de bouwplaats; de andere wordt opgeladen bij het kantoorpand van Van der Zanden in Moergestel.

Lees hier het volledige artikel over de ontwikkeling van de accu en de investeringen die Van der Zanden gedaan heeft om de toekomst met hun circulaire en emissieloze ambities vol vertrouwen tegemoet te zien.

Scan ook de QR code in het artikel om de video van deze eerste unieke sloopactiviteit terug te kijken.

In het kader van duurzaamheid en de weg naar emissieloos bouwen publiceerde Bouwend Nederland hun verhaal in de BNL editie Regio Zuid oktober 2023.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Dinsdag 9 april 2024
Ledenbijeenkomst Infraplatform Brabant: de transitie blijft vragen om lef

Donderdag 4 april kwamen Brabantse infraleden in Tilburg bijeen voor de ledenbijeenkomst infra. Hierin werden zij bijgepraat vanuit de Klankbordgroep Infra Klein over de kansen voor het mkb en werd gediscussieerd over de duurzaamheidsuitdagingen waar we met elkaar voor staan.