Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Weer mooie openstellingen uit brabant mid west op de dag van de bouw

Weer mooie openstellingen uit Brabant Mid West op de Dag van de Bouw

Dinsdag 11 juni 2024

Zaterdag 8 juni namen een zevental leden van Afdeling Brabant Mid-West deel aan de Dag van de Bouw.

Drie projecten van Bouwgroep De Nijs-Soffers in Putte, Hoogerheide en Tholen

Bouwgroep De Nijs-Soffers uit Hoogerheide nam zelfs met drie bouwplaatsen deel en combineerde het project in Putte met een bezichtigingsmoment voor bewoners. Leuk dat De Nijs op elke bouwplaats ‘Wist-u-datjes’ ophing met feitjes over de bouw.

Bouw 21 appartementen in Putte. Met als bijzonderheid te melden dat de gevel zijn geprefabriceerd in de eigen productieloods voor houtsketelbouw van 2500m2 in Hoogerheide, dat De Nijs sinds januari in gebruik heeft. Deze productieloods is het tweede project dat ik deze ochtend bezocht.

Breda Bouw: ver-/nieuwbouw BouwSchool Breda

Het bestaande pand aan de Biesdonkweg in Breda wordt enorm uitgebreid zodat na oplevering oktober/november ook de Installatietechniek (IW) zich hier kan huisvesten. De schildersopleiding was er al gehuisvest. Breda Bouw uit Teteringen verzorgt de grootse verbouwing.

Van Agtmaal/Van de Ven Bouw en Ontwikkeling  - Post Breda

In het centrum van Breda wordt door  in opdracht van SDK Vastgoed en Maas-Jacobs het voormalige postkantoor voor de nieuwe bestemming van appartementen en commerciële ruimten verbouwd door bovengenoemde Volker Wessels ondernemingen. De begane grond wordt parkeerkelder. Het dak van de parkeerkelder is nu op één hoog de binnentuin. De racecontainer, die vrijdag op de Onderwijsdag van de Bouw in Breda de aandacht van veel leerlingen trok, was voor deze zaterdag snel verplaatst naar dit project. Er werd uiteraard veel gebruik van gemaakt.

Huybregts Relou - Woonzorgcomplex De Wever in Tilburg

Huybregts Relou, een onderneming van VB Groep met tegenwoordig ook een vestiging in onze afdeling, VB Bouw in Breda) realiseert woonzorgcentrum De Wever in Tilburg met in totaal 120+33 wooneenheden verdeeld over een hoogbouwcomplex van 10 verdiepingen en 2 omliggende blokken van 4 en 5 verdiepingen.

Buiten de afdelingsgrenzen werden projecten door andere collega’s van Bouwend Nederland bezocht.

- de bouw van MFG Feel Fit Center in Rhenen door Tankens uit Andel

- de restauratie van de historische werfkelders van Magazijn de Zon in Utrecht door Gebr. De Leeuw uit Oosterhout (NB)

- nieuwbouw IKC basisschool in Ridderkerk, een multifunctioneel complex met kinderopvang en een gemeentelijke gymzaal, alles onder één dak door BVR Groep uit Roosendaal.

Aannemingsbedrijf De Wit uit Drunen/Breda

De Wit deed mee aan de helaas tegelijk vallende Dag van de Techniek in Drunen. Zij kregen veel jongere bezoekers langs de stand, die op leuke wijze werden meegenomen in de wereld van de bouw en techniek.

Al met al een mooie dag waarop we het publiek hebben laten zien hoe mooi werken in de bouw is en hoe de sector het voor elkaar krijgt om woningen, gebouwen, eigenlijk alles te (ver)bouwen en te renoveren/restaureren. 

Zodra de datum voor 2025 bekend is, zullen we dit communiceren naar alle leden. Dan kun je ruim op tijd kijken of je dan een project hebt waar ook jij jong en oud publiek kunt ontvangen.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 10 juni 2024
Bedrijfswoning met schuur in Oud-Gastel af tot in de puntjes

Zoals intussen gebruikelijk organiseert Afdeling Brabant Mid-West voor de zomer op meerdere plaatsen in de afdeling bouwplaatsbezoeken om leden gezellig bijeen te brengen. Woensdag 5 juni waren we te gast bij de woning van Mathijs en Mireille van der Zande van Bouwbedrijf Van der Zande uit Fijnaart.

Vrijdag 31 mei 2024
In Breda kan het: in 100 dagen samen een gebiedsvisie opstellen

Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.