Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Weer mooie openstellingen uit brabant mid west op de dag van de bouw

Weer mooie openstellingen uit Brabant Mid West op de Dag van de Bouw

Dinsdag 11 juni 2024

Zaterdag 8 juni namen een zevental leden van Afdeling Brabant Mid-West deel aan de Dag van de Bouw.

Drie projecten van Bouwgroep De Nijs-Soffers in Putte, Hoogerheide en Tholen

Bouwgroep De Nijs-Soffers uit Hoogerheide nam zelfs met drie bouwplaatsen deel en combineerde het project in Putte met een bezichtigingsmoment voor bewoners. Leuk dat De Nijs op elke bouwplaats ‘Wist-u-datjes’ ophing met feitjes over de bouw.

Bouw 21 appartementen in Putte. Met als bijzonderheid te melden dat de gevel zijn geprefabriceerd in de eigen productieloods voor houtsketelbouw van 2500m2 in Hoogerheide, dat De Nijs sinds januari in gebruik heeft. Deze productieloods is het tweede project dat ik deze ochtend bezocht.

Breda Bouw: ver-/nieuwbouw BouwSchool Breda

Het bestaande pand aan de Biesdonkweg in Breda wordt enorm uitgebreid zodat na oplevering oktober/november ook de Installatietechniek (IW) zich hier kan huisvesten. De schildersopleiding was er al gehuisvest. Breda Bouw uit Teteringen verzorgt de grootse verbouwing.

Van Agtmaal/Van de Ven Bouw en Ontwikkeling  - Post Breda

In het centrum van Breda wordt door  in opdracht van SDK Vastgoed en Maas-Jacobs het voormalige postkantoor voor de nieuwe bestemming van appartementen en commerciële ruimten verbouwd door bovengenoemde Volker Wessels ondernemingen. De begane grond wordt parkeerkelder. Het dak van de parkeerkelder is nu op één hoog de binnentuin. De racecontainer, die vrijdag op de Onderwijsdag van de Bouw in Breda de aandacht van veel leerlingen trok, was voor deze zaterdag snel verplaatst naar dit project. Er werd uiteraard veel gebruik van gemaakt.

Huybregts Relou - Woonzorgcomplex De Wever in Tilburg

Huybregts Relou, een onderneming van VB Groep met tegenwoordig ook een vestiging in onze afdeling, VB Bouw in Breda) realiseert woonzorgcentrum De Wever in Tilburg met in totaal 120+33 wooneenheden verdeeld over een hoogbouwcomplex van 10 verdiepingen en 2 omliggende blokken van 4 en 5 verdiepingen.

Buiten de afdelingsgrenzen werden projecten door andere collega’s van Bouwend Nederland bezocht.

- de bouw van MFG Feel Fit Center in Rhenen door Tankens uit Andel

- de restauratie van de historische werfkelders van Magazijn de Zon in Utrecht door Gebr. De Leeuw uit Oosterhout (NB)

- nieuwbouw IKC basisschool in Ridderkerk, een multifunctioneel complex met kinderopvang en een gemeentelijke gymzaal, alles onder één dak door BVR Groep uit Roosendaal.

Aannemingsbedrijf De Wit uit Drunen/Breda

De Wit deed mee aan de helaas tegelijk vallende Dag van de Techniek in Drunen. Zij kregen veel jongere bezoekers langs de stand, die op leuke wijze werden meegenomen in de wereld van de bouw en techniek.

Al met al een mooie dag waarop we het publiek hebben laten zien hoe mooi werken in de bouw is en hoe de sector het voor elkaar krijgt om woningen, gebouwen, eigenlijk alles te (ver)bouwen en te renoveren/restaureren. 

Zodra de datum voor 2025 bekend is, zullen we dit communiceren naar alle leden. Dan kun je ruim op tijd kijken of je dan een project hebt waar ook jij jong en oud publiek kunt ontvangen.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 20 juni 2024
Behoud van je vakkrachten en bouwen aan bedrijfsliefde onderwerp tijdens ledenbijeenkomst Afdeling Brabant Mid-West

Maandag 17 juni waren zo’n 50 leden van afdeling Brabant Mid-West te gast op het Markland College in Oudenbosch. Het Markland College is een grote praktijkopleider in de regio en de grootschalige ver-/nieuwbouw van het college is verzorgd door VB Groep en Bouwbedrijf Moeskops’. Zij namen de rondleiding door het nieuwe deel, dat komende schooljaar opent, voor hun rekening.

Dinsdag 18 juni 2024
Veel bekijks bij arbeidsmigrantencampus in Waalwijk

Op 12 juni vond het tweede bouwplaatsbezoek van Afdeling Brabant Mid-West plaats in Waalwijk. Aannemingsbedrijf De Wit Drunen|Breda realiseert er in opdracht van BGO Expathousing huisvesting voor arbeidsmigranten, die veelal op het industrieterrein in Waalwijk zullen gaan werken.

Zondag 16 juni 2024
Leerzame masterclass voor Brabantse Wethouders Wonen

Op vrijdag 7 juni jl. organiseerde Bouwend Nederland regio Zuid samen met de Provincie Noord-Brabant een masterclass voor de wethouders Wonen van de Brabantse gemeenten. Samen met deelnemers van het Bouwplatform Wonen spraken de bestuurders over de mogelijkheden om sneller van plan naar realisatie te komen.