Beleidsadviseur Arbeidsmarkt en Sociale Zaken

Beleidsadviseur Arbeidsmarkt en Sociale Zaken

Ben jij die zelfstandige, communicatief sterke en overtuigende beleidsadviseur die deskundig en ervaren is op het gebied van arbeidsmarkt en sociale wetgeving? Dan is Bouwend Nederland op zoek naar jou!

De functie
Als Beleidsadviseur Arbeidsmarkt en Sociale Zaken ben je dé autoriteit op het gebied van arbeidsmarkt (-wetgeving). Je hebt een brede algemene kennis van sociale (zekerheids) wetgeving. Je beweegt je gemakkelijk binnen het netwerk van stakeholders en bent in staat anderen te overtuigen met argumenten, waarbij je de belangen van de bouw- en infrabedrijven scherp in het oog houdt. Lobbytrajecten worden vaak gezamenlijk gevoerd vanuit de werkgeverskoepels, maar sommige onderwerpen vragen vanwege de sectorspecifieke belangen om een zelfstandige lobby of een aanpak via gelegenheidscoalities. Je speelt daarin een centrale rol. Bijzondere aandacht vragen de dossiers 'zzp' en 'buitenlandse arbeidskrachten', twee onderwerpen die nogal eens leiden tot uiteenlopende opvattingen en ook politiek beladen zijn, maar tegelijkertijd relevant zijn voor de bouw- en infrasector.

Binnen de afdeling Beleid & Vereniging heb je een zelfstandige functie, maar werk je regelmatig samen en stem je af met directe beleidscollega's, de 1e lijns helpdeskmedewerkers en regionale beleidsadviseurs. Er is een 'natuurlijke' verbinding met de beleidsvelden 'Onderwijs en Instroom' en 'Arbeidsvoorwaarden' en los daarvan participeer je ook in multidisciplinaire project- of programmateams. Doel- en resultaatgerichtheid is daarbij van belang, waarbij ook van je wordt verlangd dat je relevante trends en data volgt en tijdig signaleert en anticipeert. Je voorziet het landelijk bestuur regelmatig van puntige en ter zake kundige beleidsnotities. Desgevraagd bereid je ook thematische gesprekken en overleggen van de voorzitter voor.

Jouw profiel
Het werken in een politiek, bestuurlijk en vaak paritair decor vraagt om een stevige persoonlijkheid, die ook diplomatiek weet te opereren. Je hebt bij voorkeur HBO+/WO werk- en denkniveau. We zoeken een, proactieve, creatieve beleidsadviseur met ervaring op gebied sociale (zekerheids) wetgeving. Je bent een stevige gesprekspartner die gemakkelijk verbanden legt en kan analyseren. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de bouw en de infrasector en passen onderstaande kenmerken bij je profiel:

  • Enthousiast, bevlogen en doet je werk met plezier en overtuiging;
  • Flexibel, collegiaal en initiatiefrijk;
  • Proactief, communicatief sterk en je kunt informatie overbrengen;
  • Een professional die gestructureerd en targetgericht samenwerkt;

Wij bieden
Bouwend Nederland biedt jou een marktconform salaris tussen € 4.736,- en € 5.919,- bruto per maand op fulltime basis. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een eigentijdse pensioenregeling, 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering van 5%.

Werken bij Bouwend Nederland
Bouwend Nederland werkt voor ruim 4.300 bedrijven en is daarmee de grootste werkgeversorganisatie in de bouw- en infrasector. Wij behartigen de belangen van een sector met 430.000 arbeidsplaatsen en een omzet van 50 miljard euro per jaar. Dit doen we met hoogopgeleide professionals vanuit onze moderne vestiging in Zoetermeer en vijf regiokantoren in Nederland.

Werken bij Bouwend Nederland is werken aan jezelf en de ruimte krijgen om je talenten te ontplooien. Bouwend Nederland investeert in de ontwikkeling van medewerkers. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een uitgebreid online trainingsplatform en trainingen volgen wanneer dit jou uitkomt. Ook kun je gebruik maken van een duurzaam inzetbaarheidsbudget en deze inzetten voor bijvoorbeeld die sport waar je energie van krijgt of die je altijd al wilde gaan doen. Daarnaast kom je te werken in een professionele organisatie die beschikt over een sterk netwerk!

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jørgen Hulsmans, Plv. directeur Beleid & Vereniging: 06-20 41 09 89. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Sven Ammann, recruiter Bouwend Nederland: 06-22666068 of s.ammann@bouwendnederland.nl. Wil je solliciteren op deze functie. Gebruik dan de sollicitatieknop en upload je cv en motivatie.

 

Salaris
€ 4.736 - € 5.919
Standplaats
Zoetermeer
FTE
Fulltime
Contract
Vaste functie
Sluitingsdatum
29-01-2021
Contactpersoon
Sven Ammann
Vacatures