Directieadviseur

Directieadviseur

Ben jij een aanpakker, verbinder pur sang, een sterke persoonlijkheid en op zoek naar een afwisselende, dynamische en verantwoordelijke baan? Ben je ervaren met inhoudelijke bestuurlijke en bedrijfskundige vraagstukken en opereer je graag op het snijvlak van bedrijfsleven, politiek en maatschappelijke organisaties? Dan is Bouwend Nederland op zoek naar jou! Wij zijn per direct op zoek naar een:

 

Directieadviseur (0,8 - 1 fte)

 

Functie-inhoud

In deze functie ondersteun en adviseer je het bestuur en de directie van Bouwend Nederland bij het uitvoeren van bestuurlijke-, organisatorische-, juridische- en bedrijfsvoeringstaken. Je bent op deze gebieden ook een vraagbaak voor de leden, bestuurders en directie. Je bent onderdeel van ons professionele en energieke directiesecretariaat. Het team bestaat naast de directieadviseur uit drie bestuurs- en directiesecretaresses en een bestuurs- en directiesecretaris (leidinggevende). Samenwerking in het team is geheel vanzelfsprekend.

 

Taken

 • Coördineren/ondersteunen van organisatiebrede projecten en BNL-bijdragen aan grote (maatschappelijke en sector brede) initiatieven;
 • Uitvoeren van verenigingszaken op juridisch niveau zoals: het bewaken van de statuten, reglementen, merkenrecht, benoemingen en gedragscodes, juridische vraagstukken;
 • Coördineren van de inhoudelijke voorbereiding van externe overleggen van de voorzitter en algemeen directeur;
 • Voeren van regie van het Planning & Controlproces en de jaarplannen van BNL en zorgen voor het tot stand komen en updaten van diverse documenten, strategische doelstellingen en verantwoordelijkheden. Je fungeert hierin als verbindingsofficier waarbij je allerlei informatie ophaalt en vervolgens duidt en clustert;
 • Voorbereiden, organiseren, uitvoeren en volgen van acties voortvloeiend uit het strategisch plan van de vereniging. Je fungeert ook als opdrachtnemer om een aantal acties zelf tot succesvol resultaat te brengen, dit doe je in samenwerking met de bestuurs- en directiesecretaris;
 • Zorgdragen voor de samenstelling van de agenda van de diverse bestuurlijke overleggen en het bevorderen van en toezien op de uitvoering van de acties;
 • Voorbereiden en notuleren van de vergaderingen van de bestuurlijke organen en bewaken van daar gemaakte afspraken en besluiten. 

  

Profiel 

De functie is een veelzijdige, brede en uitdagende functie voor een daadkrachtige en communicatief vaardige professional met een brede interesse. Je weet prioriteiten te stellen en vindt de juiste balans in de diverse taken en aandachtsgebieden en weet in een complexe omgeving tot resultaten te komen. Daarnaast weet je op een integere, accurate en overtuigende wijze processen effectief te organiseren. Er is veel samenwerking met verschillende onderdelen in de organisatie, wat vraagt om organisatiesensitiviteit. Ervaring met en kennis over projectmatig werken is een pré.

 Wat vragen we van jou:

 • HBO of WO denk- en werkniveau (bestuurskunde/bedrijfskunde/rechten);
 • Je hebt inhoudelijke ervaring met bestuurlijke en bedrijfskundige dossiers;
 • Je hebt juridische kennis/ervaring/inzicht;
 • Je hebt ervaring binnen complexe organisaties op het snijvlak van een publiek/private omgeving;
 • Je bent analytisch sterk; 
 • Je beschikt over een grote mate van integriteit en organisatiesensitiviteit;
 • Je beschikt over uitstekende uitdrukkingsvaardigheden en hebt een vlotte pen. 

 

De beloning
Wij bieden een salaris van minimaal €4.137,- en maximaal €5.171,- bruto per maand op fulltime basis. Daarnaast beschikken wij over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eigentijdse pensioenregeling en 35 verlofdagen op fulltime basis.  

 

Werken bij 

Bouwend Nederland werkt voor ruim 4.300 bedrijven en is daarmee de grootste werkgeversorganisatie in de bouw- en infrasector. Wij behartigen de belangen van een sector met 430.000 arbeidsplaatsen en een omzet van 70 miljard euro per jaar. Dit doen we met hoogopgeleide professionals vanuit onze moderne vestiging in Zoetermeer, vijf regiokantoren in Nederland en vanuit Brussel. 

 

Werken bij Bouwend Nederland is werken aan jezelf en de ruimte krijgen om je talenten te ontplooien. Bouwend Nederland investeert in de ontwikkeling van medewerkers. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een uitgebreid online trainingsplatform en trainingen volgen wanneer dit jou uitkomt. Ook kun je gebruik maken van een duurzaam inzetbaarheidsbudget en deze inzetten voor bijvoorbeeld die sport waar je energie van krijgt of die je altijd al wilde gaan doen. Daarnaast kom je te werken in een professionele organisatie die beschikt over een sterk netwerk!  

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Lotte Wit-Meijborg, 06 83 17 85 83. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Sven Ammann, recruiter Bouwend Nederland: 06-22666068 of s.ammann@bouwendnederland.nl. Wil je solliciteren op deze functie. Gebruik dan de sollicitatieknop en upload je cv en motivatie.

Salaris
€ 4.137 - € 5.171
Standplaats
Zoetermeer
FTE
Fulltime
Contactpersoon
Sven Ammann
Vacatures