Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Over ons
  3. Medewerkers en directie
  4. Directie

Directie

Maak kennis met de directie van Bouwend Nederland.

Onze directie

De directie bestaat uit Fries Heinis, Jelmer Alberts, Kathelijne Koster en Niels Wensing.

Fries Heinis

Algemeen directeur

Jelmer Alberts

Directeur belangenbehartiging

Kathelijne Koster

Directeur bedrijfsvoering

Niels Wensing

Directeur dienstverlening

Fries Heinis

Algemeen directeur

Fries Heinis is sinds 1 oktober 2014 algemeen directeur van Bouwend Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van bestuursbesluiten. Fries geeft leiding aan het managementteam van Bouwend Nederland en is werkgever voor de bureauorganisatie, bestaande uit zo'n 140 medewerkers.

"Los van de uitdagingen waar de bouw- en infrasector momenteel voor staat, krijgen de leden van Bouwend Nederland de komende jaren ook te maken met grote veranderingen. Ik wil deze uitdagingen en kansen agenderen en richting geven aan de keuzes voor de toekomst. Ik vind het belangrijk dat leden zich samen met Bouwend Nederland én stakeholders goed voorbereiden op toekomstige ontwikkelingen."

Voordat Fries startte bij Bouwend Nederland was hij acht jaar directeur van de Vereniging van Waterbouwers. Eerder werkte hij in verschillende functies bij VNO-NCW, de KNVB en de Tweede Kamerfractie van de VVD.

Volg Fries op X of bekijk zijn LinkedIn profiel. Fries is bereikbaar via dit e-mailadres of op 06-537 433 15.

 

Jelmer Alberts

Directeur belangenbehartiging

Per 1 september 2023 is Jelmer Alberts aangesteld als directeur belangenbehartiging. Hij is verantwoordelijk voor de belangenbehartiging, beleids- en verenigingszaken en het aansturen van de regiomanagers in de regioteams.

"Politieke keuzes hebben grote impact op onze sector. Het is daarom cruciaal dat er niet óver ons, maar mét ons wordt gesproken over nieuw beleid en regelgeving. We willen als gesprekspartner een waardevolle bijdrage leveren: we hebben de kennis, de contacten en we weten als geen ander wat er speelt bij onze leden. Samen met al onze belangenbehartigers, in Zoetermeer en in de regio's, werken we er iedere dag aan dat dat geluid van onze sector gehoord wordt in de gemeenten, de provincies, Den Haag en Brussel. Als we erin slagen goed samen te werken met de beleidsmakers kunnen we van grote toegevoegde waarde zijn voor de samenleving: door te bouwen aan voldoende betaalbare woningen, goede bereikbaarheid, het mogelijk maken van de energietransitie en al die andere belangrijke zaken waarvoor bouw- & infrabedrijven onontbeerlijk zijn."

Jelmer is geen onbekende in het Bouwhuis in Zoetermeer: hiervoor was hij lid van het managementteam van industriekoepel FME. Ook werkte hij bij onder meer ING en de Tweede Kamerfractie van D66.

Bekijk hier zijn LinkedIn profiel. Jelmer is bereikbaar via dit e-mailadres of op 06-517 698 50.

 

Kathelijne Koster

Directeur bedrijfsvoering

Kathelijne Koster is sinds 1 augustus 2023 directeur bedrijfsvoering. Onder haar verantwoordelijkheid vallen de afdelingen Facilitair, Financiën en Informatie- en Datamanagement. Naast het aansturen van deze teams zal zij zich blijven richten op de meerjarenprogramma's die zijn gericht op branche-ontwikkeling en het bieden van ondersteuning van de leden bij grote en complexe thema's.

"De sector is volop in beweging en als vereniging bewegen wij mee. Dit betekent dat we heel goed de verbinding van buiten naar binnen moeten blijven maken. Dit vraagt koersvastheid enerzijds, maar ook wendbaarheid anderzijds, met oog voor de mens en ook de interne processen. Nieuwe technologieën bieden volop kansen, tegelijkertijd blijft de mens in de organisatie een belangrijke spil."

Voor haar huidige rol was Kathelijne manager van de meerjarenprogramma’s. Sinds 2018 is zij werkzaam bij Bouwend Nederland.

Bekijk hier haar LinkedIn profiel. Kathelijne is bereikbaar via dit e-mailadres of op 06-118 532 02.

 

Niels Wensing

Directeur dienstverlening

Op 1 augustus 2023 is Niels Wensing gestart als directeur dienstverlening. Daarmee is hij verantwoordelijk voor de afdelingen Academy, Advies, Communicatie, Evenementen en Ledenvoordeel.

"Mijn ambitie is om de dienstverlening voor onze leden nog steviger op de kaart te zetten en hen op een breed terrein te ondersteunen. Samen met mijn team maak ik me sterk voor ledenvoordelen waarmee een kostenefficiënte bedrijfsvoering mogelijk is, kunnen ondernemers up-to-date blijven en hun kennis bijspijkeren via de Bouwend Nederland Academy, bieden we relevante en gezellige evenementen aan, geven we kwalitatief hoogwaardig advies en voeren we mooie campagnes voor onze sector op het gebied van imago en instroom."

Niels werkt sinds 2019 bij Bouwend Nederland. Hij bekleedde hiervoor de functies van manager communicatie en senior communicatieadviseur/ woordvoerder. Voor Bouwend Nederland was Niels werkzaam bij de NPO, AVROTROS, AVRO en RTV West.

Bekijk hier zijn LinkedIn profiel. Niels is bereikbaar via dit e-mailadres of op 06-24762052.