Onze leden

Werken bij Bouwend Nederland

Bouwplaatsmedewerker

Leden komen voor medewerkers van Bouwend Nederland op de eerste, tweede én derde plaats, maar wie zijn de leden van Bouwend Nederland? Die vraag is makkelijker gesteld dan beantwoord. De achterban is heel divers, zowel in bedrijfsactiviteit als in motivatie om lid te worden van onze vereniging.

Eenheid in verscheidenheid

De leden van Bouwend Nederland zijn actief in de bouw- en infrasector van Nederland, variërend van bestaande bouw, utiliteitsbouw en woningbouw tot en met de 'natte' en 'droge' infrawerken. Ook binnen deze deelmarkten zijn er tal van specialisaties. Je ziet dat terug in onze belangenbehartiging. Behalve dat Bouwend Nederland op landelijk én regionaal niveau - bij de provincies en gemeenten - opkomt voor leden behartigen we ook de belangen van gespecialiseerde bedrijven. Je vindt ze onder meer terug in onze vakgroepen, zoals die voor Glas, Grondwerk, Rioleringen & Bestratingen en Waterbouw. Ook de Opleidingsbedrijven en de Ingenieursbureaus Bouwbedrijven zijn bij ons verenigd. Wat deze bedrijven bindt? Ze willen allemaal doorbouwen aan Nederland!

Leden leren kennen

Kijk eens bij de #doorbouwers op het videokanaal van Bouwend Nederland!

Bekijk onze leden

Wij willen als bedrijf groeien. Bredere informatie dan alleen uit onze directe omgeving kan dan van belang zijn. We willen als bedrijf telkens een stukje verder. Daar kan Bouwend Nederland ons bij helpen.

Dennis Verhoeven van bouwbedrijf Theo Verhoeven uit Uden  

Redenen om lid te worden

Zo verschillend als de achtergrond van onze lidbedrijven is, zo uiteenlopend zijn ook de redenen voor leden om lid te worden van Bouwend Nederland. Veel bedrijven maken gretig gebruik van onze dienstverlening en onze adviesdesk. Leden met vragen over cao-kwesties of bijvoorbeeld met een geschil met een opdrachtgever, kunnen gratis of tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van onze adviseurs en juridische experts. Maar ook het ontmoeten van collega's op een van onze vele bijeenkomsten is voor sommige leden een belangrijke reden voor lidmaatschap. Verder biedt een lidmaatschap nog tal van andere voordelen boven niet-leden. We bieden financiële ledenvoordelen waarmee bedrijven kunnen besparen op bijvoorbeeld bedrijfsverzekeringen, we voorzien leden van allerlei praktische informatie ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering en - last but not least - we behartigen belangen van de bouw en infra, aan de onderhandelingstafel voor de cao, en in de lobby in de landelijke en regionale politiek.

Naast het bellen met Bouwend Nederland Advies maken we ook gebruik van de ledenvoordelen. En we zijn hier heel tevreden over!

André Broers en Nina Hoogerbrugge van aannemingsbedrijf P. Hoogerbrugge B.V. uit Berkel en Rodenrijs