Masterclass Wegwijs in ketenwetgeving: de kluwen ontrafeld

Al je vragen over de ketenwetgeving worden in deze masterclass beantwoord!

Afbeelding Masterclass Wegwijs in ketenwetgeving: de kluwen ontrafeld

De keten van onderaannemers, zzp-ers en uitzendbureaus bij bouwprojecten wordt – mede door de krapte op de arbeidsmarkt - ingewikkelder en internationaler van karakter. Als bouwbedrijf is het niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. In deze masterclass wordt een totaalbeeld uiteengezet op basis van de WKA, WAS, DBA, WAV en AVG.

Het opkomende internationale karakter van bouwprojecten leidt tot veel vragen over welke controleverplichtingen de hoofdaannemer heeft en welke (persoons)gegevens noodzakelijk zijn m.b.t. de wet WKA, de wet WAS, de wet DBA en de wet WAV. Complicerende factor is bovendien de komst van de AVG. Deze wet stelt verschillende (en soms ogenschijnlijk tegenstrijdige) grenzen aan het vragen en/of verstrekken van persoonsgegevens in het kader van de WKA, WAS, DBA en WAV. In deze masterclass krijg je een samenhangend totaalbeeld in wat moet, mag, verboden is en verstandig is in relatie tot bovengenoemde vijf wetten.

Wat leer je?

  • De relevante hoofdlijnen van de WKA, WAS, WAV, DBA en de AVG
  • Een samenhangend totaalbeeld, opdat je kunt bepalen:
    • bij wie je welke controleverplichtingen hebt in de keten
    • welke (persoon)gegevens je daarbij nodig hebt en mag vragen
    • hoe je dit op een toegestane wijze georganiseerd krijgt

Voor wie?

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP-ers. Dit zijn bijvoorbeeld directeuren en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, administratief medewerkers of uitvoerders/projectleiders die werken op de bouwlocaties en te maken hebben met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten.

Programma

De opzet van deze training van een dag is interactief. Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling te delen met de groep en de trainer. Tijdens het ochtendprogramma wordt het theoriedeel aangeleerd, in de middag worden praktijkcasussen behandeld.

Ervaringen van deelnemers

Boeiende training!

Een knappe prestatie om de hele groep met deze materie de hele dag te binden en te boeien. Totaalbeeld is helder, nu nog de invulling in de praktijk.

Antoine Nas
Welling Bouw , Onderhoud B.V.

Rollen duidelijk uitgelegd

Eindconclusie waar alles wordt verbonden, was fijn. Geeft een kapstok. En de verschillende rollen met taken geeft ook duidelijkheid.

Nancy van 't Hof
Casco Montage V.O.F.

Praktijkgerichte training!

Goede praktijkgerichte training, veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Marloes van Gils
Heijmans Nederland B.V.

Beschikbare trainingsdata

Bekijk het volledige trainingsaanbod

 

 

Prijzen

  • Leden: € 499,00 (excl. btw)
  • Niet-leden: € 749,00 (excl. btw)

Meer weten?

Heb je vragen over deze training? Of wil je meer weten over de voorwaarden van een incompanytraining? Bel naar Sabette van der Klooster, Coördinator Academy via 06 83 52 32 31 of mail naar academy@bouwendnederland.nl.

Vraag nu informatie op