Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) in de bouw

Kom in één dag alles te weten over de wet- en regelgeving rondom ketenaansprakelijkheid met praktische voorbeelden.

  • Handvatten rondom de wet- en regelgeving ketenaansprakelijkheid
Afbeelding Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) in de bouw

Wil je in de toekomst gevrijwaard zijn voor aansprakelijkheid van loonbelasting, sociale premies en (soms) btw? Dan is deze training perfect voor jou! Kom in één dag alles te weten over de wet- en regelgeving rondom ketenaansprakelijkheid met praktische voorbeelden.

Een bedrag op de g-rekening storten is niet voldoende. Je moet immers ook voldoen aan de regels voor vrijwarend storten. Alleen dan ben je er zeker van dat je achteraf niet meer aansprakelijk gesteld wordt voor de Wet Ketenaansprakelijkheid (Wka). Tijdens deze interactieve training krijg je concrete handvatten rondom de wet- en regelgeving en het werken met personeel.

Voor wie is deze training interessant?

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP’ers. Jouw functie is bijvoorbeeld medewerker die verantwoordelijk is voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, administratief medewerker of uitvoerder/projectleider die werkt op de bouwlocaties en te maken heeft met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten.

Programma

De opzet van deze training van een dag is interactief. Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling te delen met de groep en de trainer. Tijdens het ochtendprogramma wordt het theoriedeel aangeleerd, in de middag wordt in groepjes gewerkt aan een praktijkcasus.

Wat leer je?

  • Kennis van de wet- en regelgeving omtrent WKa
  • Inzicht in het werken met onderaannemers, uitzendkrachten en buitenlandse arbeidskrachten en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen
  • Voorkomen/beperken van aansprakelijkheid doordat je inzicht hebt in de regels/voorwaarden voor vrijwarend storten op de g-rekening

Kosten

Leden: € 420,00 excl. btw
Niet-leden: € 785,00 excl. btw

Kies je startmoment

Hier vind je een overzicht met alle beschikbare trainingsdata. Kies de startdatum en locatie die bij je past en meld je direct aan. Is de training vol? Neem dan contact met ons op, we kijken graag mee naar andere mogelijkheden.

dinsdag 14 maart 2023
van 09:00 tot 17:00 uur
Van der Valk hotel Princeville
Princenhagelaan 5, 4813DA Breda
donderdag 16 maart 2023
van 09:00 tot 17:00 uur
Van der Valk Hotel Apeldoorn
Landgoedlaan 26, 7325 AW Apeldoorn
dinsdag 18 april 2023
van 09:00 tot 17:00 uur
Van der Valk Hotel Assen
Balkenweg 1, 9405CC Assen
donderdag 11 mei 2023
van 09:00 tot 17:00 uur
Van der Valk Amsterdam-Oostzaan
Westeinde 1, 1511 MA Oostzaan
Bekijk alle 4 trainingsdata

Twijfel je nog?

Zo beoordelen andere leden deze training

Lees de reviews

Vragen? Stel ze gerust.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact met ons op.

Esther Zeemeijer

Opleidingscoördinator