Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Vakgroep glas
  4. Glaskeur certificaat

GlasKeur certificaat

GlasKeur is een keurmerk, speciaal bedoeld voor de gehele glasbranche. Alle glasbedrijven (zowel leden als niet-leden) kunnen het keurmerk halen. Met GlasKeur maakt Vakgroep GLAS de aansluiting met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. We gaan met GlasKeur verder dan het Bouwbesluit, de NEN3569 bijvoorbeeld wordt door de houders van het GlasKeur standaard toegepast.

Kwaliteitseisen

De kwaliteitseisen voor GlasKeur zijn het resultaat van het initiatief van de Vakgroep GLAS voor het opzetten van een keurmerk voor het plaatsen van glas voor bedrijven zoals glaszetters, glasproducenten en glashandelaren. Onderdelen van dit keurmerk zijn onder andere vakbekwaamheid, veiligheid, normen en milieu. Deze kwaliteitseisen worden door de Technische Commissie van Vakgroep GLAS periodiek herzien en (indien nodig) aangepast aan de geldende normen en richtlijnen.

In november 2022 is GlasKeur uitgebreid naar de producenten en groothandel waardoor de hele keten onder het keurmerk valt.

Wil je ook het keurmerk aanvragen of wil je meer informatie over het GlasKeur? Neem dan contact op met het secretariaat van Vakgroep GLAS.

'Keurmerk is bevestiging kennis en deskundigheid'

"De kwaliteit en de klantentevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Bij ieder opgeleverd werk vragen wij onze klanten om een beoordeling. Het Keurmerk is voor ons en onze klanten een bevestiging van onze kennis en deskundigheid", aldus Michel Sinke van Melieste Glas. Richard Ackerstaff van Glasherstel OverGelder: "Het ultieme doel is dat GlasKeur een standaard onderdeel wordt van bouwkundige bestekken. Op die manier ontkomt geen enkele glaszetter meer aan het bieden van vakwerk. Daar wordt de hele sector beter van."

Tarieven deelname aan het keurmerk (2024)

  • Aanvraag € 650,-
  • 1 x audit per jaar à € 650,- (niet-leden)

Voordeel voor leden van Vakgroep GLAS

  • Aanvraag € 0,-
  • 1 x Audit per jaar à € 325,-

Meer informatie?

Wil je meer weten over het GlasKeur certificaat? Neem contact op via het contactformulier of telefonisch via 079-3252 220.