Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Vakgroep specialistische wegenbouw
  4. Commissie wegdekreiniging

Commissie Wegdekreiniging

De Commissie Wegdekreiniging van de Vakgroep Specialistische Wegenbouw van Bouwend Nederland behartigt de belangen van de aangesloten wegdekreinigingsbedrijven.

Wegdekreiniging

Denk bij wegdekreiniging onder meer aan:

  • Het vegen en reinigen van asfalt t.b.v. asfalteringswerkzaamheden.
  • Het vegen en reinigen van het wegdek t.b.v. het aanbrengen van oppervlaktebehandelingen.
  • Het vegen en reinigen van het wegdek t.b.v. het aanbrengen van markering.
  • Het reinigen van ZOAB en andere poreuze deklagen.
  • Het reinigen van wegdekken na calamiteiten.
  • Het (regulier) vegen van wegen en bedrijfsterreinen.

Erkenningsregeling Wegdekreiniging: veilig en vakkundig

Per april 2022 is door deze bedrijven de Erkenningsregeling Wegdekreiniging gelanceerd. Doelstelling van het certificeren middels deze erkenningsregeling is het bevorderen van een goede en veilige wijze van wegdekreiniging door kundige vakmensen resulterend in een goed eindproduct. Een erkend bedrijf voor infra gerelateerde wegdekreiniging, toont door het bezit van het certificaat aan dat het bedrijf veilig werkt, haar processen op orde heeft, haar personeel vakbekwaam is in wegdekreiniging en dat het benodigde materieel voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Het personeel is deskundig m.b.t. het adviseren over en het reinigen van het wegdek en heeft vakspecialistische kennis van de uit te voeren werkzaamheden en werkprocessen die nodig zijn om wegdekken vakkundig en veilig (voor zowel de omstanders als de vakmensen) schoon te maken door middel van vegen en/of reinigen. Erkenning vormt een belangrijk hulpmiddel voor een effectief kwaliteitsbeleid binnen de wegdekreiniging in zowel de publieke als de private sector. De Erkenningsregeling Wegdekreiniging kun je hieronder downloaden.

De uitvoering, het onderhoud en beheer van de erkenningsregeling ligt bij de stichting Infra Kwaliteit. Kijk voor meer informatie op de website van Infrakwaliteit.nl.

Leden

Deze bedrijven zijn lid van de Commissie Wegdekreiniging.

Verhuco BV

Opgericht in 1984 als schoonmaakbedrijf en hedendaags uitgegroeid tot aannemer van reinigingsprojecten en verhuurder van reinigingsmaterieel. Met bediening door heel Nederland.

Bezoek de website

Van Doorn Buitenruimte

Een familiebedrijf dat in 1963 begon en inmiddels is uitgegroeid tot een forse onderneming met meerdere specialismen. De missie van het bedrijf? Een duurzame, mooie en veilige buitenruimte voor iedereen.

Bezoek de website

Infra-Service

In 1997 opgericht als civiel technisch adviesbureau en sinds 2017 de focus op de verbindende rol in het reinigingsonderhoud van openbare en besloten ruimtes. Uw duurzame partner in vegen en reinigen.

Bezoek de website

Van der Kolk Zwolle

Werkzaam in verschillende sectoren, zoals grondverzet, veeg- en reinigingswerk, kolkenreiniging, container verhuur en calamiteiten support. Al ruim 55 jaar veelzijdig, flexibel en bekwaam.

Bezoek de website

Vermeulen Groep

Bezoek de website

WEMAC

Met een breed aanbod aan moderne, goed onderhouden machines en goed gekwalificeerd personeel staan ze altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken. WEMAC is hét verhuurbedrijf van wegenbouwmachines.

Bezoek de website

P.C. van der Wiel

Opgericht in 1969 en uitgegroeid tot een allround organisatie met eigen loodgieters en enorm veel professioneel materieel. Omdat de mogelijkheid van alle diensten onder één dak en een uitstekende service belangrijk zijn.

Bezoek de website

Wolfswinkel Reiniging

Gespecialiseerd in huisvuilinzameling en verhuur van veegmachines en containers. Ervaar zelf de inzet, flexibiliteit en werkwijze van Wolfswinkel Reiniging.

Bezoek de website

Social media

Volg de commissie en haar leden ook op LinkedIn.