De winnaars van de World Skills Netherlands

woensdag 11 maart 2020
Afbeelding De winnaars van de World Skills Netherlands

Nederland is 49 jonge vakkampioenen rijker. Ruim 400 mbo studenten lieten hun beste vakwerk zien tijdens Skills The Finals, de Nederlands kampioenschappen voor beroepen, die van 4 tot en met 6 maart in WTC Expo Leeuwarden plaatsvonden. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden variërend van doktersassistent en juridisch medewerker tot kok en schoonheidsspecialist. Deze vakwedstrijden geven aanstormend vaktalent een podium en weten beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Belang van vakmanschap en beroepsonderwijs

Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Worldkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners,  uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

De winnaars in de beroepen Tegelzetter, Metselaar en Bouwtimmeren

Vele leerlingen streden om het podium. En in de categorie Metselaar, Tegelzetter en Bouwtimmeren zijn de winnaars:

Bouwtimmeren

  1. Robin Berkhout
  2. Julian Okken
  3. Wessel Papel

Metselaar

  1. Maurice Borgelink,
  2. Rens-Jan Braam en
  3. Ruben Westerbroek

Tegelzetter

  1. Daan Hooglugt,
  2. Nick Clemens
  3. Matthieu van den Belt

Namens Bouwend Nederland, van harte gefeliciteerd!

EK 2020 in Graz

Een aantal Skillskampioenen kwalificeert zich voor deelname aan EuroSkills, het EK voor beroepen dat van 16 tot en met 20 september plaatsvindt in Graz, Oostenrijk. Zo’n 1500 jongeren tot 25 jaar nemen het tijdens EuroSkills 2020 op tegen vakgenoten uit 30 Europese landen. Op vrijdag 10 april wordt de samenstelling van Skills Team Nederland bekendgemaakt.

Je gaat het maken

De Wordskills steunen we via ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.