• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bouw Idee Café over Digital Construction: hoe ziet de toekomst eruit?

Bouw Idee Café over Digital Construction: hoe ziet de toekomst eruit?

dinsdag 15 september 2020

Tom van Eck

accountmanager infra midden
Afbeelding Bouw Idee Café over Digital Construction: hoe ziet de toekomst eruit?

Bouwend Nederland besteedt in het Bouw Idee Café op donderdag 17 september aandacht aan Digital Construction. In de livestream wordt gesproken hoe digitalisering het werk op kantoor en op de bouwplaats heeft veranderd.

Wat we bouwen en hoe we dat bouwen is door het digitaal aansturen van productie anders. Wat is de huidige stand van zaken op het gebied van digital construction en hoe ziet de toekomst eruit? Worden voortaan alle muren en kozijnen gemaakt door robotarmen? Of gaat 3D-printen de traditionele productiemethoden vervangen? Wat is daarvoor nodig vanuit de sector en vanuit opdrachtgevers als Rijkswaterstaat en provincies? Gerald van Engelenburg (Bruil), Hans Vermeulen (Aectual) en Volker Ruitinga (Vertico 3D) geven antwoorden op deze vragen. Manuel Venderbos bekijkt de innovaties op dit vlak op locatie. Paul Teixeira (Cobouw) presenteert de livestream.

Paul Teixeira van Cobouw: wie zijn er al volop bezig met 3D-betonprinten? Wie zijn dé voorlopers op dat gebied? Wat zijn de uitdagingen die zij hebben overwonnen? Tijdens het Bouw Idee Café Digital Construction hoor je het uit de eerste hand. Mis het niet!

Wat is het Bouw Idee Café?

Innovaties genoeg in de bouw en infra. Welke zijn voor jou interessant? Hoe haal je daar het meeste voordeel uit? Bouwend Nederland brengt je op ideeën in het Bouw Idee Café. Op tien donderdagen, vanaf 17 september, verkennen professionals uit alle hoeken van de bouw en infratechniek met ketenpartners, innovators en opdrachtgevers de kansen van de innovaties van nu en de toekomst. Stevige, inspirerende gesprekken met een grote rol voor het digitaal aanwezige publiek. Je kunt er dus vanuit gaan dat de laatste trends boven tafel komen.

Meld je aan

Het Bouw Idee Café over Digital Construction wordt uitgezonden op donderdag 17 september 2020 van 16.00 tot 17.00 uur via Zoom. Aanmelden om mee te kijken doe je via deze link. Het via Zoom aanwezige publiek kan meepraten in de uitzending.