Roel Mateboer ontvangt onderscheiding Bouwend Nederland

dinsdag 15 september 2020

Johran Willegers

beleidsadviseur infrastructuur
Afbeelding Roel Mateboer ontvangt onderscheiding Bouwend Nederland

Afzwaaiend voorzitter Roel Mateboer, van de afdeling Zwolle/Genemuiden e.o., heeft uit handen van algemeen directeur Fries Heinis een onderscheiding van Bouwend Nederland ontvangen. Mateboer kreeg dit voor zijn jaren lange inzet voor Bouwend Nederland, de afdeling en het aanjagen van het branchebelang in de regio.

Op 9 september werd Roel door afdelingsvoorzitter Harry Klunder en Fries Heinis bedankt op een bijeenkomst van de afdeling Zwolle/Genemuiden e.o. Beiden memoreerden zij de grote drive waarmee Roel Mateboer zijn rol als bouwer, bestuurder en ambassadeur voor de sector oppakte. Hij was sinds 2004 afdelingsbestuurder en later voorzitter. Ook is hij betrokken bij de Bouwsociƫteit, het concilium in Zwolle en was hij tussen 2001 en 2018 voorzitter van Voorzitter Samenwerkingsverband VSPB (opleiding timmerlieden). Ondanks zijn afscheid als afdelingsbestuurder liet Roel weten uiteraard betrokkenheid te blijven voelen. Allereerst als directeur van de Mateboer Groep in Kampen, maar uiteraard ook bij de verder ontwikkeling en belangenbehartiging van de bouw in de Regio Zwolle.

Fries Heinis ging verder die avond met leden in gesprek over de actualiteiten rondom Bouwend Nederland. Bijvoorbeeld de achtergrond achter de inzet van de coronacrisis, de laatste ontwikkelingen rondom stikstof en de inzet voor Prinsjesdag.