Terugblik InfraExperience 12 november 2020

maandag 16 november 2020
Afbeelding Terugblik InfraExperience 12 november 2020

Afgelopen donderdag vond de InfraExperience online plaats. Op het InfraExperience Online Platform maakten ruim 500 studenten en young professionals kennis met de infrasector door gesprekken met diverse organisaties en het uitgebreide digitale kennisprogramma. Er werden bijna 350 matches gemaakt.

Tijdens het next level career event InfraExperience Online konden de deelnemers chatten en 1-op-1 afspraken inplannen met organisaties zoals Rijkswaterstaat, BAM, ProRail, ENGIE, Ballast Nedam en VolkerWessels en deelnemen aan 20 verschillende kennissessies. Het online programma opende met een panelgesprek over werken in de infrasector van organisator Rijkswaterstaat. Daarna konden de bezoekers deelnemen aan onder andere Masterclasses van NGInfra en Bouwend Nederland, een live wedstrijd dijken bouwen bekijken en de Rijkswaterstaat Escape Game spelen. 

De bezoekers waren studenten van 70 verschillende scholen en universiteiten uit het hele land en van verschillende opleidingen zoals Civiele Techniek, Bouwkunde, ICT, Transport en Logistiek en Ruimtelijke ontwikkeling.

Workshop Circulaire Bouw

Bouwend Nederland organiseerde vanuit de Instroomcampagne 'Je Gaat Het Maken' samen met de BAM infra en bouwbedrijf Roelofs de workshop 'Circulaire Bouw'. Tobias Strating (projectleider Circulaire Economie bij Bouwbedrijf Roelofs) nam de studenten mee naar een van de grootste en meeste complexe infra projecten in Nederland: de Zuidelijke Ringweg in Groningen. Marco Oosterveld (Asfaltspecialist bij BAM infra) nam de studenten mee naar de wondere wereld van het asfalt. Vanaf het terrein van de Asfaltcentrale in Deventer vertelde Marco meer over de mogelijkheden en onmogelijkheden in de stappen naar klimaatneutraal en 100% circulair asfalt.

Klik hier om de workshop terug te kijken. 

Over InfraExperience

InfraExperience is een nieuwe productie van Rotterdam Ahoy en is gelanceerd door InfraTech, het nationale platform voor de hele infrasector. Met InfraTech werpt Rotterdam Ahoy zich al jarenlang op als faciliterend partner van de Nederlandse infrasector waarbij zij de branche helpt met grote en impactvolle uitdagingen. InfraExperience komt voort uit de behoeften van partners en exposanten van InfraTech om voor de toekomst van de sector meer instroom te genereren. HBO/WO studenten, starters en young professionals kunnen ervaren hoe het is om te werken binnen de infrasector en welke ontwikkelingen er spelen. Founding partners van InfraExperience zijn Rijkswaterstaat, Techniek Nederland, Vereniging van Waterbouwers, Je Gaat Het Maken/ Bouwend Nederland, Gemeente Rotterdam, NGInfra, MKB Infra en De Bouwcampus. Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Academy Associate Degrees, Vector, EuFlex, University of Twente, STUW, Construct en Dispuut Verkeer zijn Talent Partners.