• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Maakt jouw bedrijf gebruik van Exchange-servers? Voer de updates uit!

Maakt jouw bedrijf gebruik van Exchange-servers? Voer de updates uit!

dinsdag 23 maart 2021
Afbeelding Maakt jouw bedrijf gebruik van Exchange-servers? Voer de updates uit!

Begin deze maand bleek dat er actief misbruik gemaakt wordt van ernstige kwetsbaarheden in Microsoft Exchange Servers. Dit is een product van Microsoft dat wordt gebruikt om e-mails te ontvangen en verzenden, bijvoorbeeld via Outlook. De kwetsbaarheden maken het voor hacker mogelijk om digitaal in te breken en kwaadaardige software te installeren. Maak jij gebruik van Exchange Servers? Voorkom problemen en voer de updates uit!

Uit onderzoek van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) blijkt dat zo'n 1200 bedrijven in Nederland nog geen update geïnstalleerd hebben. Het is volgens het NCSC vrijwel zeker dat deze servers geïnfecteerd zijn. Het is voor bedrijven dus van groot belang om de beschikbare beveiligingsupdates van Microsoft Exchange te installeren.

Monitor jouw Exchange-server met deze online tool

Het Digital Trust Center-roept nogmaals op om beveiligingsupdates zo snel mogelijk te (laten) installeren. Om het installatieproces  van de updates te vergemakkelijken en om servers te onderzoeken op mogelijk misbruik van kwetsbaarheden, heeft Microsoft een speciale tool beschikbaar gesteld. Gebruik van deze tool is ook van belang ná installatie van de updates, omdat al langere tijd misbruik gemaakt wordt van kwetsbaarheden. Blijf dus ook na installatie monitoren.

Download op deze pagina de One Click-tool van Microsoft.

Risico's van cybercrime

Wil je meer weten over wat je kunt doen tegen de risico's van Cybercrime. Bekijk ons stappenplan!

Naar het stappenplan