350 nieuwe infraspecialisten ondanks corona

vrijdag 23 juli 2021

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost
Afbeelding 350 nieuwe infraspecialisten ondanks corona

Via een drive-through diploma-uitreiking hebben ruim 350 studenten het SOMA College-diploma ontvangen. Ondanks corona vindt het SOMA College het een geweldige prestatie van zowel de studenten als docenten dat er zoveel diploma's uitgereikt zijn.

"Ook dit schooljaar stond onder druk van de beperkingen rond de coronamaatregelen. Door hard werken, doorzettingsvermogen en het toch mogelijk maken van praktijklessen, zal het overgrote deel van de laatstejaars studenten hun prachtige infra-diploma ontvangen. Stuk voor stuk vakspecialisten in de infra, geo en betonbouw die meteen aan de slag kunnen en van waarde zijn voor hun bedrijf", zegt het SOMA College.

Groene Koers

Het SOMA College leidt studenten toekomstgericht op. Dit betekent dat in de opleidingen ruim aandacht wordt besteed aan de opdracht die de branche heeft: vanaf 2030 'zero emissie'. Technici in opleiding hebben als beginnend beroepsbeoefenaar kennis en kunde van innovatieve technieken zoals het signaleren en het verhelpen/repareren van storingen in hybride, elektrische en waterstof aangedreven GWW machines. Machinisten in opleiding oefenen op elektrisch aangedreven machines en passen hun werkaanpak aan aan het draaien op verschillende soorten machines.

Landmeten in ontwikkeling

Binnen de opleiding Landmeetkunde wordt sterk doorontwikkeld, ondanks corona. Er wordt speciale aandacht besteed aan dataverwerking en -inwinning, de opleiding krijgt een modulaire indeling en bevat alle relevante theorie en training van de benodigde vaardigheden om direct van waarde te kunnen bij het uitoefenen van dit vak. Nieuwe (technologische) ontwikkelingen kunnen direct in het modulaire systeem worden ingepast. SOMA levert zo niet alleen maatwerk voor de studenten, maar komt ook tegemoet aan de behoefte vanuit de landmeetbranche. Een deel van het onderwijs wordt verzorgd door docenten die ook nog werkzaam zijn als landmeter.