Asset tracking is méér dan een stip op een kaart

donderdag 2 september 2021
Afbeelding Asset tracking is méér dan een stip op een kaart

Bij asset tracking is de eerste gedachte meestal ‘zien waar mijn voertuigen en werkmaterieel zich bevinden’. En dat is juist.

Inzicht in de exacte locatie van een bepaalde asset is belangrijk om efficiënt te plannen, een van de belangrijke redenen om tracking in te zetten. Door ook beschikbare data zoals rijtijden en draaiuren te monitoren zijn procesverbeteringen mogelijk op het gebied van CO2 uitstoot berekenen voor de CO2 Prestatieladder, onderhoudsmomenten en keuringen plannen en declareren aan de opdrachtgever.

Echte toegevoegde waarde zit in het totaaloverzicht van álle assets

Hoeveel tijd, moeite en geld zou het besparen als niet alleen voertuigen of groot materieel maar ook die lastig te traceren zaagtafel of kostbare boormachine? Hoe vaak gebeurt het niet dat het sneller is om iets nieuw aan te schaffen dan de locatie te achterhalen? Wanneer er overzicht is van alle assets, groot en klein, draagt dit intern sterk bij aan een efficiëntere planning van logistieke en financiële processen en spreken we van asset management.

Samen bouwen aan asset management van de toekomst

Er bestaan verschillende oplossingen om assets te tracken maar door het gebruik van batterijen, de noodzaak voor een data-abonnement en de locatie nauwkeurigheid maakt dat ze vooral geschikt zijn voor groter materieel.

GPS-Buddy ontwikkelt een nieuwe asset tracker-oplossing gebaseerd op RF-technologie (Radio Frequency) met zeer lage maandelijkse kosten en een verwachte levensduur van ca. 7 jaar per tracker. Voor de verdere ontwikkeling van de oplossing en bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten zoeken we leden van Bouwend Nederland die actief mee willen denken.

Wil jij meedenken en mede bepalen hoe de volgende generatie asset management in de praktijk zal worden ingezet? Neem dan je kans waar en meld je vandaag nog aan voor onze werkgroep!

Tel. 036 5 382 880 (Renate Kok) of mail naar innovatie.bouwinfra@gps-buddy.com.

Meer weten over asset management? Lees het hier.

Compact, Gebruiksvriendelijk en Veilig.

De RF asset tracker-oplossing van GPS-Buddy omvat drie elementen:

  • Een compacte lichtgewicht tracker bevestigd aan een bedrijfseigendom.
  • Een receiver ‘hub’ die in allerlei roerende en onroerende goederen zitten zoals bedrijfsauto’s, op het hoofdkantoor, in het warehouse of op de bouwplaats. Deze draadloze receivers vangen het signaal op van trackers in de omgeving.
  • Een centrale server waarop ontvangen locatiegegevens gevalideerd en verwerkt worden. Privacy en anonimiteit zijn gewaarborgd door anonieme data.

Heb je vragen of wil je graag meer weten over het ledenvoordeel van GPS Buddy? Neem dan contact op via 079 3 252 166 of via mail.