Future Builders in nieuwe WerkWijzer

Afbeelding Future Builders in nieuwe WerkWijzer
maandag 27 september 2021

“De bouw zit in een innovatieve stroomversnelling,” vertelt Arjan Walinga in de nieuwe WerkWijzer dat geheel in het teken van innovaties staat. Daarom in het artikel volop aandacht voor Future Builders en Future Builders Day die op 31 maart 2022 voor de tweede keer georganiseerd wordt.

Arjan Walinga, expert BIM, Bouwlogistiek en Business Intelligence bij Bouwend Nederland, vertelt in het artikel o.a. over virtueel bouwen, de stad van de toekomst en robots die zelf kunnen stuken. Een ontwerp van de bouw wordt bijvoorbeeld steeds vaker eerst 3D in de virtuele wereld nagebootst net als in een computergame. De bouw denkt ook na over de ideale stad van de toekomst, over de inrichting van wijken en in de wegen waarop we rijden zitten sensoren. Dat is handig, want dan kunnen we met satellieten vanuit de ruimte kijken waar er onderhoud nodig is.

Aanpakken en meedenken

Met deze voorbeelden laat Walinga zien hoe innovatief en inspirerend de bouw en infra is, laat hij de lezer kennismaken met Future Builders en nodigt hij ze uit voor Future Builders Day 2022. “De bouw kan altijd slimmer, sneller en goedkoper en we trekken heel graag jonge mensen aan die niets liever doen dan aanpakken en – vooral – meedenken,” aldus Walinga. Blader door de WerkWijzer of lees hier direct het artikel

Future Builders Day

Future Builders verbindt studenten en bedrijven. Met bijv. de Future Builders Day op 31 maart 2022, een Building Battle, meet-ups en hackathons gericht op BIM, digitalisering, innovatie en duurzame inzetbaarheid. Er is ook een levendig platform dat ruimte biedt aan vooruitstrevende bouw- en installatiebedrijven om studenten van Technische Hogescholen, MBO’s en universiteiten te inspireren en aan zich te binden. Ga voor meer informatie naar bouwendnederland.nl/future-builders of klik hier voor een terugblik op de eerste Future Builders Day.

WerkWijzer

WerkWijzer wordt in een oplage van 75.000 verspreid onder decanen, loopbaanbegeleiders en Leer Werkloketten (voorheen ‘UWV WERKbedrijven’). Vele jongeren, zij-instromers en herintreders maken zo kennis met de mogelijkheden van studeren en werken in de bouw & infra. Het blad wordt gestuurd naar VMBO- en MBO-scholen in Nederland. Decanen en loopbaanbegeleiders op ongeveer 850 scholen in Nederland krijgen het blad digitaal toegestuurd.

Je gaat het maken

Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube. 

Astrid van Mill medewerker communicatie

Tags

Instroom