Supergave workshops voor kinderen van alle leeftijden

Afbeelding Supergave workshops voor kinderen van alle leeftijden
maandag 13 juni 2022

16 juli opent Wij Bouwen de Toekomst de deuren. Het tijdelijke themapark op vliegveld Twenthe laat jongeren (en hun ouders) zien en ervaren hoe breed de bouw en infra is, en hoe mooi het is om in die sector te werken. Er zijn bijvoorbeeld elke dag workshops waar de kids de handen uit de mouwen kunnen steken én hun fantasie de vrije loop kunnen laten; ontwerpen en bouwen dus.

"Met Wij Bouwen de Toekomst willen we bij kinderen de interesse voor bouw en techniek wekken", zegt Tim Lammers. We hebben evenementenbureau Kibeco ingeschakeld voor de organisatie van WBDT. "Op het themapark hebben we flink wat edutainment, zoals dat in vakjargon heet, maar er moet ook iets zijn waar de kinderen met de handen aan de slag gaan. Dat is immers óók de bouw." Aan het werk kúnnen de kids. Zo lang het themapark loopt, van 16 juli tot en met 21 augustus dus, is er elke dag een sessie van anderhalf uur met vier workshops waarin ze zich kunnen uitleven met bouwen, ontwerpen en programmeren.

Kiezen? Hoezo?!

Het mooie is dat de kinderen niet één workshop hoeven te kiezen. "Bij de try-out hebben we gemerkt dat het ene kind aan één onderdeel genoeg heeft terwijl een ander kind zoveel mogelijk wil doen", zegt Lammers. Er is een workshop waarin de kids leren hoe ze met rietjes en stokjes een stevige brug kunnen bouwen die niet zomaar instort. In een andere workshop kunnen ze met de lasercutter een houten huisje maken dat ze eerst zelf op de MacBook hebben ontworpen.

Ontwerpen en maken ineen kan ook, met de 3D-pen. Het is een soort geavanceerde 3D-printer waarmee de kinderen kunnen maken wat er in ze opkomt, van een eenvoudig ringetje tot misschien wel een huisje. Dan is er nog de plattegrond waarop ze, als ze hem goed hebben gemaakt, een robot van A naar B kunnen laten rijden en hem onderweg trucjes kunnen laten doen.

Vol is vol, maar ook weer niet

De inhoud van de workshops is in overleg met ons samengesteld door specialist Tetem, dat de workshops ook organiseert. Twee docenten begeleiden de sessies. "Dat lijkt weinig maar als de kinderen eenmaal op gang zijn, dan heb je er bijna geen omkijken meer naar, zo enthousiast zijn ze", heeft Lammers gemerkt. Per sessie kunnen er veertig kinderen meedoen. Vol is vol dus het is een kwestie van bijtijds inschrijven via de website. "Maar als er heel veel animo blijkt te zijn, dan kunnen we 's middags ook nog een sessie doen." Om te voorkomen dat de kinderen inschrijven en niet komen opdagen, wordt er een kleine vergoeding gevraagd voor deelname. "Die twee euro krijgen ze weer als korting op 'Wij Bouwen de Toekomst'-merchandise die ze kopen."

Koop tickets

Wij Bouwen de Toekomst is ons speciale themapark op Vliegveld Twenthe deze zomer. De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Dat willen we de jeugd laten ervaren. Wat komt er allemaal kijken bij de bouw en het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek? Behaal je materialenpaspoort, ontdek hoe het is om een torenkraan te bedienen, ga aan de slag met prefab puzzels of ga op avontuur met de familie Bouwer in een theaterstuk vol muziek en interactie. Koop alvast je tickets. Het park gaat open op 16 juli 2022.

Brandy van Gerven senior communicatieadviseur

Tags

Instroom