• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Twente deelt 500 kaarten uit voor kinderbeleving Wij Bouwen de Toekomst

Twente deelt 500 kaarten uit voor kinderbeleving Wij Bouwen de Toekomst

Afbeelding Twente deelt 500 kaarten uit voor kinderbeleving Wij Bouwen de Toekomst
donderdag 14 juli 2022

De Twentse bouw- en infra bedrijven zijn sponsor van het evenement Wij Bouwen de Toekomst op vliegbasis Twente. In samenwerking met de Twentse Bouwscholen zijn alle 500 kaartjes en promotiesetjes verdeeld over de regio door de bestuursleden.

Maks Zomerschool 

Jan Willem Aardema, directeur bouwschool Twente, heeft 75 kaarten uitgereikt aan Luke ter Ellen van Maks zomerschool in Hengelo. 
Tijdens de Zomerschool wordt de kinderen een gevarieerd lesprogramma aangeboden, waarbij in het ochtendgedeelte de nadruk ligt op de kernvakken spelling, rekenen en begrijpend lezen. De middagen worden benut om invulling te geven aan boeiende en uitdagen activiteiten, een bezoek aan het themapark Wij Bouwen de Toekomst sluit hier dus ontzettend goed op aan.

 

Gerardusschool in Glanerbrug  

Rik Meijerink, van Aannemersbedrijf Gebr. Meijerink, heeft in samenwerking met juf Lotte Pipers zelfs voor de klas gestaan op de Sint Gerardus basisschool in Glanerbrug. Rik heeft uitleg gegeven over wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek. De kinderen van groep vijf hebben enthousiast meegedaan aan een quiz en vanzelfsprekend gingen alle deelnemers met een kaartje naar huis. In heel Enschede zijn 125 kaartjes uitgedeeld aan verschillende basisscholen door Ans Meijerink.

Bouwmensen Rijssen 

Het actieve team van Bouwmensen Rijssen heeft 125 kaartjes ontvangen en deze verdeeld over diverse basisscholen in Rijssen-Holten. Tijdens de open dag op de bouwlocatie van de nieuwe bouwschool zijn kaarten uitgereikt aan basisschoolleerlingen door Leonie Geels. 

Aannemersbedrijf Oude Moleman 

Martijn Borgerink, directeur Aannemersbedrijf Oude Moleman heeft zich ingezet om 38 kaarten te verdelen over de regio Oldenzaal. Op basisschool de Kerkewei in Rossum heeft Martijn ook een quiz georganiseerd en een korte presentatie gegeven over dit onvergetelijke jeugdevenement.

BOVO

Petra Koopman van BOVO Opleidingen heeft maar liefst negentien basisscholen bezocht in de gemeente Twenterand. De 68 kaartjes zijn hier met groot enthousiasme ontvangen. Marianne Goosselink, begeleidster van Doen! praktisch talent Verion, heeft twaalf kaarten in ontvangst genomen.

Hof van Twente 

Binnen de Gemeente Hof van Twente zijn er rondom Goor 69 kaarten verdeeld over de verschillende basisscholen door Lucas Haafkes van Aannemersbedrijf Haafkes.

Gigantische opgave

De sector staat voor een gigantische opgave. Te weinig jongeren kiezen momenteel voor een baan of opleiding in de bouw en infra. Werken in de bouw en techniek moet daarom weer de status krijgen die het verdient. Bouwers en technische ambachtslieden zijn cruciaal voor het laten draaien van onze maatschappij. Er is ook veel onbekend over de diversiteit van het werken in de bouw. Er is op de basisschool weinig aandacht voor techniek. Dit terwijl er in het primair onderwijs vaak wel ruimte is voor vakken als filosofie of een vreemde taal. Veel kinderen weten daardoor niet hoe leuk het kan zijn om iets te maken of te bouwen. Door een financiële bijdrage te leveren aan het evenement Wij Bouwen de Toekomst is het bestuur ervan overtuigd dat kinderen een positieve herinnering overhouden aan de bouw en infra. Bij toekomstige beroepskeuzes kan dit wellicht een handje helpen. 

 

Jorrit van Ommen verenigingsmanager regio-oost