Arno Visser nieuwe voorzitter Bouwend Nederland

Afbeelding Arno Visser nieuwe voorzitter Bouwend Nederland
woensdag 2 november 2022

Arno Visser wordt per 16 maart 2023 de nieuwe voorzitter van Bouwend Nederland. Het Algemeen Bestuur van de brancheorganisatie voor de bouw & infra stemde vandaag unaniem in met zijn benoeming. Visser, nu nog president van de Algemene Rekenkamer, volgt Maxime Verhagen op die tien jaar aan het roer van de vereniging staat, en is benoemd voor een periode van vier jaar.

Arno Visser (56) werkte negen jaar bij de Algemene Rekenkamer en was eerder onder meer wethouder van Almere, Tweede Kamerlid en werkzaam voor KPMG en Nuon. In zijn periode als president van de Rekenkamer zorgde hij ervoor dat de aanbevelingen van dit Hoge College van Staat vaker werden overgenomen en droeg zo bij aan het verbeteren van de rechtmatigheid en effectiviteit van inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid.

George Raessens, voorzitter van de selectiecommissie en vice-voorzitter van Bouwend Nederland: "Met Arno Visser halen we een zeer ervaren bestuurder in huis met een breed en relevant netwerk voor onze sector. Als wethouder van Almere heeft hij veel ervaring met de bouw en infra opgedaan. Opgegroeid als zoon van een mkb'er in een middenstandsgezin kent hij van dichtbij de uitdagingen van ondernemers. Arno is met zijn brede ervaring en achtergrond ideaal gepositioneerd om mee te denken en werken aan de oplossingen die onze sector kan bieden voor de grote uitdagingen waar Nederland voor staat op het gebied van woningbouw, energietransitie en bereikbaarheid."

"De bouw is van cruciaal belang voor Nederland", aldus Arno Visser. "Niet alleen is het de grootste bedrijfstak die prachtig werk biedt aan tienduizenden mensen. Het is ook de sector die moet komen met oplossingen die ervoor zorgen dat we ook in de toekomst veilig, betaalbaar en duurzaam kunnen wonen, werken en recreƫren. Dat is de uitdaging waar ik als nieuwe voorman van Bouwend Nederland van harte aan mee werk. Er is zoveel talent en het innovatief vermogen waarmee onder de juiste voorwaarden Nederland elke dag een beetje mooier kan worden gemaakt. Daar wil ik me met de lidbedrijven van Bouwend Nederland sterk voor maken."

Arno Visser zal de eerste periode van het nieuwe jaar gebruiken om de sector beter te leren kennen en is tot aan zijn aantreden niet beschikbaar voor interviews.

Niels Wensing manager communicatie