Logo Bouwend Nederland

Henri van der Kamp toegetreden tot dagelijks bestuur

Donderdag 5 oktober 2023

Per 4 oktober is Henri van der Kamp, algemeen directeur bij Van Gelder Groep, toegetreden tot het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland. Henri volgt Lennard Heij op en vertegenwoordigt de ledengroep bouw en infra groot. Wij feliciteren hem van harte met deze benoeming en kijken uit naar zijn bestuurlijke inzet.

Henri heeft 40 jaar ervaring in de sector en begon zijn carrière in de jaren ’80 bij Heijmans. Na 23 jaar verliet hij dit bedrijf en werd achtereenvolgens directeur bij KWS Infra en lid van de Raad van Bestuur bij VolkerWessels. Sinds 2019 is Van der Kamp algemeen directeur van Van Gelder Groep. “De instroom en het behoud van personeel in onze branche staan hoog op mijn agenda. Ik vind het daarom belangrijk dat we onze sector nog aantrekkelijker en veiliger maken, zodat de jeugd eerder kiest voor deze branche.”

Extra aandacht voor veiligheid

Eerder was Van der Kamp lid van ons algemeen bestuur. Ook is hij voorzitter van de ledengroep veiligheid en gaat hij zich in het dagelijks bestuur extra voor dit onderwerp inzetten. Van Gelder Groep werkt ‘bewust veilig’ en vindt het belangrijk dat iedereen aan het eind van de werkdag weer veilig en gezond thuiskomt. Dat geldt niet alleen voor personeel van Van Gelder, maar ook voor onderaannemers, leveranciers, opdrachtgevers én voor iedereen die in de buurt komt van een bouwplaats. “Er moet hiervoor een gedragsverandering ontstaan in de keten. De cultuur moet echt anders, zodat we veilig werken met z’n allen serieus nemen. Haal veiligheid daarom uit de concurrentiesfeer en zorg dat we van elkaar leren. Iedere collega van mij kan het werk stilleggen als het in zijn/haar ogen onveilig is.” Van der Kamp is ook één van de initiatiefnemers van de jaarlijkse Bewust Veilig-dag die Bouwend Nederland op 27 maart 2024 organiseert samen met Techniek Nederland, Onderhoud NL en Aannemersfederatie Nederland.

Ook duurzaamheid in de sector vindt hij een belangrijk thema. Van Gelder is hier zelf volop mee bezig en gebruikte onlangs voor het eerst een elektrisch gestuurde boorinstallatie van 235 ton die volledig emissieloos, ondergronds tunnels boort voor de aanleg van hoogspanningskabels.

Astrid van Mill
medewerker communicatie

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 oktober 2023
Nationaal Groeifonds reserveert €352 miljoen voor impuls techniekonderwijs

De urgentie om kinderen en jongeren – ongeacht hun schoolsoort, leerjaar, potentie, interesses en achtergrond – kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs te geven is gehoord door het Nationaal Groeifonds. Het voorstel 'Investeren in het talent van de toekomst' heeft tot doel om alle jongeren in aanraking te laten komen met de kansen van (natuur)wetenschap, techniek, technologie en ICT tijdens schooltijd en in het curriculum.

Zondag 1 oktober 2023
Organiseer een snuffelstage voor de vakkrachten van de toekomst

De bouw en infra heeft mensen nodig. Altijd en veel ook. Eén van de manieren om jonge mensen al vroeg te enthousiasmeren voor de sector is het organiseren van snuffelstages. Ook jouw bedrijf kan tijdens een snuffelstage middelbare scholieren laten ervaren wat werken in de bouw en infra inhoudt. Wat is er nu leuker dan jongeren op deze leeftijd al enthousiast te krijgen voor de bouw en infra?

Woensdag 20 september 2023
Jij gaat het maken promoot bouw & infra op grote onderwijsbeurzen

Om middelbare scholieren die zich oriënteren op hun studiekeuze te bereiken staat de beursstand van Jij gaat met maken dit najaar op vier grote onderwijsbeurzen. Want of je nou het liefst met je hoofd of je handen werkt, actief bezig bent, of de mooiste creaties bedenkt en maakt, in de bouw en infra doe je het! En het mooie is, er is heel veel werk.