Partneroverleg gastvrij ontvangen bij Poland Bouw

De geplande excursie viel 18 oktober helaas in het water maar Poland Bouw bereidde de meewerkend partners van Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland een warm welkom op kantoor. Het overleg in de kantine van het Alkmaarse bouwbedrijf was informatief, leerzaam én gezellig.
Drie keer per jaar komt het meewerkend partneroverleg Noord-Holland Noord en Zaanstreek Waterland bijeen om informatie op te halen en te delen. Woensdag 18 oktober zou dat worden gecombineerd met een excursie; een bezoekje aan een van de bouwprojecten van Poland Bouw. Niet toevallig, want meewerkend partneroverleg-lid Martine Stroomer, is de echtgenote van Nico Poland. Door onvoorziene omstandigheden kon de excursie echter jammer genoeg niet doorgaan. Het bouwbedrijf ving dat evenwel perfect op door het gezelschap op het kantoor in Alkmaar te ontvangen en een uitgebreide presentatie te geven van de vele inspirerende bouwprojecten die Poland Bouw in zijn 15-jarige bestaan heeft gerealiseerd. Bijvoorbeeld de transformatie van bioscoop De Harmonie naar een prachtig appartementencomplex. Ook een flink aantal indrukwekkend luxueuze villa's passeerde de revue. De meewerkend partners waren niet alleen onder de indruk van de mooie werken, maar herkenden ook veel uit de verhalen over het bouwbedrijf zelf. De hechte band met de medewerkers bijvoorbeeld, en de trots waarmee werd teruggekeken op en gesproken over de bijzondere bouw- en verbouwprojecten.
Ter zake
Na de presentatie kon de kantine van de gastheer worden gebruikt voor het reguliere overleg. Daarin werden de gebruikelijke agendapunten behandeld. Actualiteiten zoals de cao-onderhandelingen bijvoorbeeld. De aanwezigen waren erg benieuwd naar de uiteindelijke uitkomsten en wat dat allemaal gaat betekenen voor hun bedrijven. Ook de voorgenomen wijzigingen in de wetgeving ten aanzien van zzp'ers kwam ter tafel. Hoewel een en ander zich nog in de plannenfase bevindt, was er wel al enige onrust over de mogelijke gevolgen van de voorgestelde aanpassingen. "Natuurlijk is het belangrijk dat er duidelijkheid komt, maar het werken moet je niet onmogelijk gemaakt worden", klonk het.
De activiteiten voor de komende maanden werden besproken, zoals de Bewust Veilig Dag op 27 maart 2024, de kennissessie 'Generatie Z op de Werkvloer' op 7 november en de invulling van het volgende overleg. En uiteraard konden de meewerkend partners ook zelf weer vraagstukken inbrengen. Dat leverde uiteenlopende onderwerpen op zoals hoe je moet omgaan met personeel dat minder wil gaan werken, hoe je bedrijfsopvolging regelt en wat te doen als je het bedrijf wilt uitbreiden. Rond 13.00 uur werd het geslaagde en zeker ook gezellige overleg afgesloten.