Onderhandeling cao Bouw & Infra loopt door volgens schema

Afbeelding Onderhandeling cao Bouw & Infra loopt door volgens schema
vrijdag 3 november 2023

Werkgevers in de bouw en infra volgen met belangstelling de aangekondigde 'ludieke acties' van vakbond FNV. De gesprekken met de bonden over het afsluiten van een nieuwe cao Bouw & Infra gaan volgens planning door.

Vakbond FNV kondigde vandaag 'ludieke acties' aan die volgende week in Amsterdam, Loppersum en Rotterdam gehouden zullen worden. De bond roept daarbij zijn leden op om deze bijeenkomsten bij te wonen.

Focus op goed akkoord

"We volgen dit soort ontwikkelingen uiteraard op de voet, aldus George Raessens, hoofdonderhandelaar van de werkgeversdelegatie. We hebben al drie gesprekken gehad met de cao-onderhandelaars van FNV en CNV en we hebben deze maand volgens planning nog twee bijeenkomsten. Dat is op 16 en op 23/24 november. Als daar relevante ontwikkelingen uitkomen dan delen we dat uiteraard met de buitenwereld. Onze focus ligt nu op het bereiken van een goed akkoord en dat doen we met de bonden aan de onderhandelingstafel."

Lidbedrijven die vragen hebben over medewerkers die deze bijeenkomsten willen bezoeken kunnen informatie vinden op deze speciale informatiepagina. Daar staat uitgelegd wat rechten en plichten zijn, een handige checklist en veelgestelde vragen en antwoorden.

Aukje van het Nederend manager advies & arbeidsvoorwaarden