• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Winnaar DigiDare Award 2023: Marktplaats digitale oplossingen voor de bouw

Winnaar DigiDare Award 2023: Marktplaats digitale oplossingen voor de bouw

Afbeelding Winnaar DigiDare Award 2023: Marktplaats digitale oplossingen voor de bouw
donderdag 16 november 2023

Gisteren werd tijdens de digiGO D-Days de DigiDare Award 2023 uitgereikt aan Packhunt. De winnaar is gekozen via een publieksstemming op de eerste dag van de digiGO D-Days. De twee andere finalisten waren ‘BIM: Bouwfysisch Informatie Management (LBP|SIGHT) en BIM-PROVESY (Rijkswaterstaat).

Packhunt is de eerste marktplaats gericht op digitale oplossingen voor de bouw. Je vindt er software, producten, data en (digitale) diensten voor computational designers, architecten, ingenieursbureaus, aannemers en ontwikkelaars. Het platform helpt de bouwindustrie versneld te digitaliseren.

Investering terugverdienen

"Als een bedrijf investeert in een digitale oplossing, kan dat bedrijf die investering heel gemakkelijk zelf weer terugverdienen via deze markplaats", aldus Packhunt CEO Jeroen Coenders tegen digiGO. "Op die manier geven we bedrijven een reden om te investeren in digitalisering."

In Packhunt maak je met behulp van een ‘parametrische taal’ in Grasshopper een eigen ‘script’. Coenders: "Waar we vroeger in tekst moesten coderen kan dat nu visueel. Dat maakt de drempel om zelf iets te programmeren veel lager."

Concurrenten gebruiken elkaars oplossingen

Bovendien kun je dat wat je in Packhunt hebt gebouwd, van elkaar gebruiken. "Concurrenten gaan elkaars oplossingen gebruiken", ziet Coenders. "Dat hadden we in eerste instantie niet zo extreem verwacht, maar dat zien we nu wel gebeuren. Bovendien hebben via Packhunt kleine aannemers, kleine architectenbureaus, kleine ingenieursbureaus de beschikking over de tool van de grote bedrijven."

Over de digiDare Award

De DigiDare Award is voor alle professionals, samenwerkingsverbanden en organisaties die trots zijn op het resultaat dat zij geboekt hebben met digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Elke professional, ongeacht achtergrond of ervaring, kan meedoen.

Dennis Mollet beleidsadviseur digitalisering