• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Ook jouw initiatief is kanshebber voor de eerste Bouw en Infra Inclusief Award: doe mee

Ook jouw initiatief is kanshebber voor de eerste Bouw en Infra Inclusief Award: doe mee

Inzenden kan tot en met 9 februari

Afbeelding Ook jouw initiatief is kanshebber voor de eerste Bouw en Infra Inclusief Award: doe mee
vrijdag 2 februari 2024

In de bouw en infra zijn genoeg voorbeelden – van klein tot groot – die kans maken op de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award. Bouw- en infraleden hebben veel vernieuwende manieren om divers personeel te binden en zich welkom te laten voelen. Bij het ene bedrijf heet dat goed werkgeverschap, de ander noemt het noaberschap en dan is er ook nog diversiteit en inclusief beleid. Tot en met 9 februari kun je jouw initiatief inzenden! Doe ook mee en laat andere bouw- en infrabedrijven zien hoe je diversiteit en inclusie in jouw bedrijf hebt toegepast.

Samen met de SER Diversiteit in Bedrijf organiseren we de eerste editie van de Bouw en Infra Inclusief Award. De award daagt bedrijven uit om kleine en grote initiatieven te delen. Zodat we de impact zien hoe je zorgt voor een welkom voor iedereen met een hart voor de bouw en infra. Initiatieven van het aanpassen van vacatureteksten tot het plaatsen van een dixie voor vrouwen. Elk initiatief draagt bij en kan zelfs groeien naar een groter traject of zelfs nieuwe onderneming. Hieronder een aantal voorbeelden van initiatieven die niet meer ingezonden kunnen worden voor de award (ze zijn al aantal jaar oud) of uit een andere sector. Tot 9 februari kunnen bedrijven nog initiatieven inzenden. 

Infra-Werkt met maatwerk

In de infra is genoeg werk, maar hoe kom je in contact met goede mensen die uit een ander land komen en zich graag willen ontwikkelen? Of mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt én nog nooit over de mogelijkheden in de infra hebben nagedacht? Hoe zit het dan met al die regels? Opleidingsbedrijf InfraVak zette in 2013 Infra-Werkt op. Een duidelijk traject waarbij met een tussenpersoon bij de gemeente, een bijeenkomst en persoonlijke gesprekken met mensen zonder achtergrond in de infra maatwerk geleverd kon worden. Eerst een aantal weken praktijktraining en vanuit daar konden de kandidaten doorstromen naar een BBL-opleiding of direct aan het werk bij een infrabedrijf. De maatwerk aanpak is nu door opleidingsbedrijf InfraVak geïntegreerd. Statushouders, mensen in de ww en infra-bedrijven weten elkaar zo te vinden!

Krachten van oudere werknemers benutten bij MainJobs 

MainJobs BV erkent de waardevolle ervaring van oudere werknemers en gebruikt deze kennis om jongere collega's op te leiden. In plaats van het beëindigen van zijn functie als steigerbouwer, heeft een 62-jarige medewerker nu een rol als praktijkbegeleider en trainer binnen het bedrijf. Hij deelt zijn expertise in veilig werken, materiaalkennis en technische vaardigheden met jongere werknemers, wat zowel oudere als jongere medewerkers ten goede komt. Van deze aanpak profiteren zowel oudere als jongere werknemers van MainJobs.

Nog meer voorbeelden om iedereen met een hart voor de bouw en infra welkom te laten voelen

Bij bouw- en infrabedrijven wordt veel gedaan aan inclusiviteit en diversiteit. Met een initiatief maak je kans op de Bouw en Infra Inclusief Award en inspireer je anderen. Doe mee en zend jouw initiatief in. Dit kan tot en met 9 februari. Vragen of twijfel je of jouw initiatief geschikt is? Neem contact op met Kirsten Notenbomer, adviseur Sociale Zaken.

Jaap van de Burgt manager beleid & public affairs mens & werk