Logo Bouwend Nederland

Wint jouw initiatief de eerste Bouw en Infra Inclusief Award?

Vrijdag 1 december 2023

We zijn heel blij om de Bouw en Infra Inclusief Award aan te kondigen. De award zal worden uitgereikt aan twee initiatieven, in het grootbedrijf en mkb, die vooroplopen in het creëren van een inclusieve en diverse werkomgeving. Op 11 april zullen, tijdens een event, de twee winnaars bekend worden gemaakt. De Bouw en Infra Inclusief Award is een samenwerking met SER Diversiteit in Bedrijf.

Waarom de Bouw en Infra Inclusief Award? 

Het doel van de Bouw en Infra Inclusief Award is het zichtbaar maken van initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie in onze sector. We weten uit een verkenning onder onze leden dat er in de sector al veel goede initiatieven zijn. Vaak is men niet bewust dat je daarmee diversiteit en inclusie bevordert. De sleutel ligt bij het vergroten van het bewustzijn. Uit onderzoek komt naar voren dat diverse teams beter presteren. Verschillende mensen brengen verschillende kwaliteiten en nieuwe netwerken mee. Deze zijn hard nodig voor de uitdagingen waar de sector voor staat.

Naast initiatieven in het zonnetje zetten, hopen we andere bedrijven met deze awarduitreiking te inspireren om aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie. 

Voor wie is de Bouw en Infra Inclusief Award?

Iedereen die lid is van ons en een klein of groot initiatief heeft om diversiteit en/of inclusie te bevorderen maakt kans! Er zijn twee categorieën, namelijk mkb en grootbedrijf.

Hoe meld ik mijn initiatief aan?

Vanaf 1 december 2024 kun je jouw initiatief aanmelden via onderstaande knop. Inzenden is mogelijk tot en met zondag 28 januari.

 

Direct je initiatief aanmelden Naar de speciale themapagina

Hoe ziet de jurering eruit? 

Alle initiatieven worden ingezonden via een formulier op onze website. Wij maken eerst een selectie van alle inzendingen. Deze selectie wordt vervolgens door SER Diversiteit in Bedrijf beoordeeld. Tot slot zullen daar zes finalisten uitrollen: drie in de categorie mkb en drie in de categorie grootbedrijf. Een deskundige externe jury geeft punten op een schaal van 0 t/m 5 en bepaalt welke zes initiatieven in de finale staan.   

Op 11 april organiseren we een awarduitreiking waarbij alle genomineerden hun initiatieven zullen toelichten.

Waarom organiseren we deze award samen met SER Diversiteit in Bedrijf?

Wij vinden diversiteit en inclusie een belangrijk onderwerp en daarom hebben we in 2018 het diversiteitscharter van SER Diversiteit in Bedrijf ondertekend en in het meerjarenprogramma Toekomst van Werk een bijpassend subdoel geformuleerd. SER Diversiteit in Bedrijf ondersteunt organisaties bij het bevorderen van een gemêleerd personeelsbestand en een inclusief bedrijfsklimaat. In dat kader, dankzij een schenking vanuit de Goldschmeding Foundation én onze ondertekening van het diversiteitscharter, is er ruimte om initiatieven uit te lichten in de bouw- en infrasector, alsmede de technieksector. SER Diversiteit in Bedrijf is ook onderdeel van het beoordelingstraject van de inzendingen.

Gerelateerd nieuws

Maandag 29 april 2024
Normontwerp NEN 9120 Toegankelijkheid van Gebouwen staat nu open voor commentaar

Het is essentieel dat gebouwen toegankelijk en functioneel zijn voor alle personen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. Dit is van groot belang, aangezien voor ten minste twee miljoen mensen in Nederland de toegankelijkheid niet gegarandeerd is. De gebouwde omgeving dient rekening te houden met en ondersteuning te bieden aan deze diverse groep individuen met uiteenlopende lichamelijke behoeften.

Maandag 15 april 2024
Week van 'Hee, ben jij oké?' van start

In de bouw-, infra- en installatiesector mag je zijn wie je bent of wilt zijn. Deze week van 15 t/m 21 april is het de Week van 'Hee, ben jij oké?'. Dit landelijke initiatief heeft tot doel om samen met heel veel organisaties en bedrijven onze sector inclusiever en sociaal veiliger te maken. Doe mee en sta samen met andere bedrijven in de week van 'Hee, ben jij oké?' stil bij inclusie, diversiteit en sociale veiligheid.

Donderdag 11 april 2024
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in Utrecht. De initiatieven 'Er is plaats voor iedereen' van Evers & Evers Glas en 'De Bouwpraktijk' van ERA Contour werden de winnaars in de categorie mkb en grootbedrijf. Een deskundige jury heeft samen met Fries Heinis (directeur Bouwend Nederland) de awards uitgereikt. Op het event lieten de winnaars zien waarom zij voorop lopen in het in het creëren van een inclusieve en diverse werkomgeving. Daarmee inspireren zij ook andere bedrijven in de sector om aan de slag te gaan met inclusie en diversiteit.