Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouwvrouwen in het zonnetje op 8 maart 2024

Bouwvrouwen in het zonnetje op 8 maart 2024

Dinsdag 6 februari 2024

Vrijdag 8 maart 2024 zetten we voor de vierde keer alle bouwvrouwen van Nederland in het zonnetje. Met de minicampagne #bouwvrouwen, een inhaker op de internationale dag van de vrouw op diezelfde dag, laten we op deze dag vrouwelijke rolmodellen zien als inspiratie voor toekomstige werknemers (en hun beïnvloeders) én geven we het imago van de bouw en infra een boost onder vrouwelijk Nederland.

De campagne is ontwikkeld vanuit een gevoel van trots voor de sector, met de hoop dat meer vrouwen de bouw als een aantrekkelijke carrière zullen beschouwen. De bouwsector heeft namelijk constant en in grote mate behoefte aan personeel.

Oproep aan alle bouwvrouwen

Vanaf vandaag roepen we alle trotse bouwvrouwen van Nederland op om een (actie)foto van zichzelf te posten op Instagram, Facebook of LinkedIn met #bouwvrouwen. 8 maart staat de hele dag in het teken van de bouwvrouwen van Nederland. Op die dag zijn alle (via openbare accounts gedeelde) foto's te zien via onze socials. Op een speciale themapagina zullen we de komende tijd tien bouwvrouwen uit alle regio's uitlichten. 

Speciale bouwvrouwen events

Op 8 maart worden in de regio verschillende bouwvrouwen evenementen georganiseerd. Ben je benieuwd wat er wordt georganiseerd in jouw regio? Bekijk het op onze bijeenkomstenpagina

Zo kan je in Etten-Leur bij afdeling Brabant Mid-West deelnemen aan een inspirerende ochtend, organiseert Regio Noord een Bouwvrouwen Inspiratiemiddag, luister je bij Regio Oost naar Olympisch snowboardkampioene Nicolien Sauerbreij, vertelt voetbal- en bouwvrouw Wiëlle Douma over werkprivébalans bij Regio Randstad Zuid, is Kasteel Henkenshage weer dè ontmoetingsplek voor bouwvrouwen in Oost-Brabant, kan je naar Haelen om te netwerken met Limburgse bouwvrouwen, organiseert afdeling Zeeland een event in Kloetinge en komen belooft het een flitsende dag te worden voor bouwvrouwen in Purmerend voor Regio Randstad Noord op de H20 Esports Campus.

Bouwvrouw van het Jaar

Dorien Staal, algemeen directeur van Voorbij Prefab en voorzitter van de Betonvereniging, is de Cobouw Bouwvrouw van het Jaar 2023. Ze is al meer dan 25 jaar actief in de bouw en roept dit jaar andere bouwvrouwen op om foto's te delen met de hashtag bouwvrouwen op sociale media.

Angelina van Weerdenburg
senior communicatieadviseur

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Oost aan de slag met de ontwikkeling van je medewerkers

De bouwsector staat bekend om zijn dynamiek en constante ontwikkeling. In deze snel veranderende industrie is het essentieel dat bedrijven en hun werknemers zich blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Regio Oost heeft hierop ingespeeld en een workshop georganiseerd die is gericht op de leercultuur binnen de sector.

Dinsdag 23 juli 2024
Hart gevolgd: van vwo 4 naar BBL-opleiding in de bouw

Je kunt het met recht een opmerkelijke switch noemen: ondanks uitstekende cijfers het vwo vaarwel zeggen om timmerman te worden. Het is precies wat Jerom Verstraaten op zijn 16e deed. 3,5 jaar later is hij nog elke dag heel blij met zijn keuze.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.