• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bouwbedrijf Joziasse zet volop in op de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'

Bouwbedrijf Joziasse zet volop in op de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'

Afbeelding Bouwbedrijf Joziasse zet volop in op de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'
donderdag 8 februari 2024

Het Zeeuwse bouwbedrijf Joziasse gaat voor instroom en dat is te zien in de regio. Bij diverse verduurzamings- en nieuwprojecten in Zeeland hangt inmiddels het bouwhekdoek van de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'. De campagne is bedoeld om zowel jongeren als zij-instromers te verleiden de stap te maken naar een carrière in de bouw en infra. Dat we de komende jaren onveranderd veel mensen in de sector nodig hebben, is wel duidelijk.

Niets doen is dan ook geen optie meer en dat hebben ze bij Joziasse goed begrepen. Inzetten op werving en behoud van personeel is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Zonder voldoende geschikt personeel valt er niet veel te bouwen en te verduurzamen.

Zichtbaar en vindbaar zijn is van belang

Vincent Bliek, directeur bij Joziasse, weet dat met alleen het ophangen van een bouwhekdoek je er nog niet bent. Naast aandacht voor het huidige personeel is continue aandacht voor instroom op meerdere fronten van groot belang, zodat je als bedrijf zichtbaar en vindbaar bent. Het werkt, want de campagne werpt zijn vruchten af. Steeds meer jongeren en ook zijinstromers weten de sector te vinden. Dat is de eerste belangrijke stap. Vervolgens is goede toeleiding, begeleiding en opleiding van cruciaal belang om geïnteresseerden te behouden voor de sector.

Deel jouw voorbeelden en vraag promomateriaal aan

Heb jij ook goede voorbeelden die je graag met ons wilt delen? Neem dan contact op via Karin Oomen en we zetten jouw bedrijf ook graag in de spotlights. Wil je werk maken van instroom en promotiemateriaal ontvangen? Ga dan naar de website waar je veel materiaal gratis of tegen kostprijs kunt bestellen.

Karin Oomen adviseur onderwijs & arbeidsmarkt regio-zuid

Tags

Instroom