Ledenreis Sevilla afdeling Groningen

maandag 11 november 2019

Annette Korving-Leijenaar

secretaresse regio Noord
Afbeelding Ledenreis Sevilla afdeling Groningen

De leden van de afdeling Groningen gingen van 7 t/m 10 november 2019 op ledenreis naar Sevilla. Een kort verslag vindt u hieronder.

We vertrokken op donderdag 7 november 2019 met 69 personen naar Sevilla. We vlogen om 9.00 uur vanaf Amsterdam en kwamen rond 12.00 uur aan, waar we door onze gids werden ontvangen.

Kort na aankomst hebben wij een bootreis gemaakt inclusief lunch op de Torre del Oro. ‘s Avonds hadden wij gezamenlijk een heerlijk diner in een mooi restaurant.

Op vrijdag had de ene groep een culture tour (Metropol Parasol, Kathedraal van Sevilla) langs prachtige pleinen, straten en gebouwen.

De andere groep had een fietstocht langs indrukwekkende monumenten zoals Palacio San Telmo, het Alfonso-hotel, de Torre del Oro en de koninklijke tabaksfabriek (Fabrica Real de Tabacos).

Heel bijzonder is het schitterende tentoonstellingscomplex uit 1929, ten zuiden van de stad: met het Maria Luisa Park, de Plaza de España en de Plaza de América.

Op zaterdag wisselden de groepen van activiteit. Nu ging de ene groep fietsen en de andere deed een culturele tour. 's Avonds hadden wij weer een heerlijk diner.

Zondag om 11.10 uur vlogen wij weer terug naar Amsterdam. We kijken terug op een prachtige reis met onderling veel gezelligheid.

Al met al een zeer geslaagde reis waar het prachtige weer een goede bijdrage aan leverde (zon en 20 graden).

Henk Schipper