Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. De bouw maakt het slim
  4. Modubo gaat de zakelijke markt op

MODUBO gaat de zakelijke markt op

MODUBO wil een waardevolle bijdrage leveren aan de duurzame transformatie van de gebouwde en nog te bouwen omgeving. Het bedrijf biedt een unieke combinatie van modulaire (HSB) systeembouw en traditionele bouwmethoden. Daarmee benaderen ze nu de zakelijke markt.

Prefab bouwen is de trend om snel en duurzaam goede woningen te bouwen. De elementen worden van tevoren gemaakt en samengesteld in een werkplaats of timmerfabriek. Het grote voordeel hiervan is dat je onder geconditioneerde omstandigheden kan werken. Waar mogelijk worden robots gebruikt om zwaar werk te verrichten. Eerder stelde ING al dat industrieel bouwen een hoge vlucht zal gaan nemen. De inzet van slimme technologie en digitale ondersteuning van het ontwerp- en productieproces spelen in die ontwikkeling een belangrijke rol.

Je bedrijfsnaam veranderen: 5 tips

MODUBO schreef met behulp van investeringsmaatschappij INVEZ een meerjarenplan, met daarin aandacht voor omzetprognoses, financiële begrotingen en ontwikkelingen die in het verschiet liggen. Een nieuwe bedrijfsnaam om deze herpositionering te ondersteunen, was welkom. Zij kregen hierbij ondersteuning van marketingbureau Antigif.

Belangrijke stappen om voor ogen te houden:

  1. Het bedenken van de nieuwe bedrijfsnaam
  2. Wijziging doorgeven bij de Kamer van Koophandel
  3. Nieuwe huisstijl ontwikkelen
  4. Online vindbaarheid behouden
  5. Bestaande klanten en relaties inlichten

VCA-certificering

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Met deze certificering laat je als werkgever zien dat je de richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid volgt. Steeds meer zakelijke opdrachtgevers stellen VCA ook verplicht. Medewerkers en operationeel leidinggevenden van VCA-gecertificeerde bedrijven moeten respectievelijk een diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA) en een diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Kijk voor meer informatie op de website van Samenwerken voor veiligheid.

Digitaal werken, kennis en inspiratie opdoen

Digitaal werken binnen je eigen organisatie én met andere partijen in de bouwketen, wordt steeds belangrijker. Daarvoor moet je je processen goed onder de loep nemen en optimaal inrichten. Bouwend Nederland helpt je graag op weg. Je vindt alle informatie en tools via onze kennispagina over digitalisering en industrialisatie.

Ook organiseren we in meerdere regio's contactgroepen digitalisering. Zo'n contactgroep biedt een vertrouwde omgeving om te sparren met collegabouwbedrijven. Interesse? Zoek dan gerust contact met de verenigingsmanager van jouw regio.

Samen Digitaal Veilig geeft je meer inzicht in veiligheidsrisico's en hoe deze te voorkomen. Medewerkers worden getraind via korte opleidingsvideo's en vragen. Via een automatische uitvraag zie je of je IT-leverancier de zaken goed heeft geregeld. Wees alert en ga aan de slag met Samen Digitaal Veilig.

Tip voor andere ondernemers

Twan Wijhoven: "Als je dreigt vast te lopen op gebied van groei en verdere professionalisering van je bedrijf, schroom dan niet om daarover te praten met bijvoorbeeld een bedrijfsmakelaar. Zij kunnen je helpen met het vinden van een goede zakelijke partner. Zorg wel dat je met mensen in zee gaat die hetzelfde DNA bezitten als jijzelf en ga zeker niet over één nacht ijs. Sta open voor een frisse, andere kijk op jouw bedrijf, maak samen plannen en bouw verder aan een mooie toekomst. Dan kan jouw kindje ook na een overname of participatie gewoon jouw kindje blijven".

Over MODUBO

De naam staat voor Modulair en Duurzaam Bouwen. Het bedrijf biedt voor - particuliere én zakelijke klanten - een unieke combinatie van modulaire systeembouw en traditionele bouwmethoden aan. Hun missie is om een waardevolle bijdrage te leveren aan de duurzame transformatie van de gebouwde en nog te bouwen omgeving. Dat doen ze met een kleine dertig medewerkers vanuit Wanroij.

Over INVEZ

Met INVEZ participeren vader en zoon Endevoets in bouw gerelateerde bedrijven die een bijdrage (kunnen) leveren aan het toekomstbestendig maken van de gebouwde en nog te bouwen omgeving. Ze helpen deze bedrijven - via equity tickets - om te groeien en beter te renderen door vanuit een passende strategie gericht te investeren in mensen, systemen en processen.

Vragen? Neem gerust contact op!

Onze specialisten staan voor je klaar. Bel 06-22475672 of stuur een bericht via de onderstaande button. Je kan ook contact opnemen met de medewerkers van Bouwend Nederland in jouw regio.

Bekijk ook

De bouw maakt het SLIM

Bekijk alle inspirerende voorbeelden uit de SLIM campagne.