Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. Omscholing en bijscholing

Omscholing en bijscholing

Hoe werf en vind je mensen met werkervaring of een andere opleiding om bij jou te starten? Zij-instromers of switchers worden ze genoemd. Veel mensen hebben nu beroepen waar ze niet de passie kunnen voelen. De bouw en infra en de kleine tot grote bedrijven zijn de kans voor iedereen die een baan zoekt met resultaat en toekomstperspectief.

Bouwend Nederland verbindt hier de bedrijven die personeel zoeken en mensen die eerder niet aan de bouw en infra dachten. En we zorgen met campagnes dat iedere Nederlander weet wat de bouw en infra doet en dat werken in de bouw een mooie toekomst biedt.

Laat je helpen door je Adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt en Sociale zaken in jouw regio. Iedere regio heeft een eigen adviseur. Neem contact op met jouw adviseur in de regio en laat je informeren.

Onze regio-adviseurs staan voor je klaar

Regio-adviseurs Onderwijs en Arbeidsmarkt kunnen je snel helpen met vragen en informatie. Handig, want onderwijs, opleidingen, events en beschikbare mensen verschillen per regio.

De Bouw Maakt Het – imago-campagne voor alle Nederlanders

'De bouw maakt het' is een campagne van Bouwend Nederland waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer en duurzamer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. Daarnaast laten we jong en oud zien hoe mooi het werk in onze sector is.

Dit is een campagne met onze leden. Ook jij kan meebouwen aan deze campagne.

Ga naar De Bouw Maakt het

De Dag van de Bouw

Onderdeel van de campagne ‘De Bouw Maakt Het’ is de Dag van de Bouw’. De Dag van de Bouw is de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.

Doe ook mee! Het jaarlijkse evenement werd op 17 juni 2023 voor de zestiende keer georganiseerd. Tienduizenden mensen bezochten 164 projecten verspreid over heel Nederland. En de nieuwe datum voor volgend jaar is al bekend. Zet vrijdag 8 juni 2024 alvast in je agenda!

Schrijf je in voor Dag van de bouw

Hoe werf ik zij-instromers?

Leden bouw en infra vertellen zelf waarom zij-instromers de oplossing zijn voor jouw personeelstekort. Deze bouwbedrijven halen zij-instromers binnen.

Bekijk alle zij-imstroom video’s

Bekijk ook

Zij-instroom

Ben je op zoek naar personeel en overweeg je een zij-instromer of 'switcher'? Dit lijkt misschien ingewikkeld en tijdrovend, maar we kunnen je daarbij helpen.

Onderwijs

Gezien de toekomstige vergrijzing en een afnemend aantal jongeren is het cruciaal om blijvend te focussen op onderwijs.

Gerelateerd nieuws

Zondag 7 april 2024
Girls' Day: duizenden meiden bezoeken bedrijven in de techniek

Aanstaande donderdag 11 april is het Girls' Day en dan gaan ruim 8300 meiden tussen de tien en vijftien jaar op bezoek bij meer dan 230 bedrijven in bèta, techniek en IT verdeeld over ruim 250 locaties in Nederland. De meiden maken zo laagdrempelig kennis met techniek en IT, met de bedrijven, ze ontmoeten vrouwelijke medewerkers en leren wat bedrijven in deze sectoren allemaal te bieden hebben. Meiden komen op hun pad naar een baan in bouw, infra, techniek of IT allerlei hordes tegen. Daarom kiezen zij nog steeds veel minder vaak dan jongens voor doorleren of werken in die sectoren. Dat is jammer, want het zijn kansrijke sectoren met veel baanzekerheid en beroepsmogelijkheden. Bovendien kunnen bedrijven in deze sectoren alle talent gebruiken dat er is.

Vrijdag 5 april 2024
Datum bouwplaatsbezoek HBO Bouworiëntatiedagen 2024 bekend

Dit jaar organiseren we samen met de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving van de Avans Hogeschool weer de HBO Bouw Oriëntatiedagen (BOD). Een onderdeel hiervan, het bouwplaatsbezoek, staat gepland op 31 oktober 2024. Doe jij mee met je project?

Woensdag 20 maart 2024
Leerlingen mavo/havo ontdekken de wereld van techniek in Oosterbeek

Opleidingsbedrijf Revabo te Oosterbeek opende op 12 en 13 maart jongstleden hun deuren voor mavo- en havo-leerlingen om ze te enthousiasmeren voor de techniek. Wel 80 leerlingen van het Cadea College uit Duiven en het OBC uit Elst konden deze 2 dagen kennis maken met de veelzijdigheid van het werken in de Techniek en deelnemen aan technische activiteiten.