Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Lidmaatschap
  3. Social support

Social support

Schulden, een scheiding of depressieve klachten; het kan iedereen overkomen. In zo'n periode bestaat er vaak geen scheiding meer tussen werk en privé. Men sjouwt de last overal mee naar toe, dus ook mee naar het werk. Op dat moment komt social support om de hoek kijken. Social support biedt werknemers niet alleen een luisterend oor, maar staat vooral bij met raad en daad. Waar nodig wordt doorverwezen naar relevante hulpinstanties.

Signalen herkennen, verzuim voorkomen

Er zijn verschillende signalen te benoemen wanneer er bij werknemers thuis iets aan de hand is. Mensen functioneren vaak minder en raken (snel) uit hun doen. Verzuim ligt op de loer of is een feit. Een hulpaanbod hierin brengt oplossingen dichterbij. Of de zorgen nu in de relationele, financiële, persoonlijke of sociale sfeer liggen. Social support is hiermee bekend.

Onze adviseur Tonny Grotenhuis

Tonny Grotenhuis heeft meer dan 30 jaar ervaring als maatschappelijk werker. Hij heeft kennis van veel privéproblemen en kent zijn weg binnen de bouw en infra. Bel Tonny op 06-53152967, stuur een e-mail of bekijk Tonny's profiel op LinkedIn.

Voor wie doen we dit?

We bieden onze diensten aan alle werknemers die in dienst zijn bij onze leden. Werknemers kunnen eenvoudig hulp zoeken om privéproblemen te verminderen of op te lossen. Voor werkgevers is dit een manier om goed werkgeverschap te laten zien en een instrument voor verzuimbegeleiding en -reductie.

Waarom doen we dit?

Bouwend Nederland ziet optimaal presterende werknemers als een belangrijk fundament voor een gezonde bouwsector. Werkgevers halen zo het hoogst mogelijke rendement uit hun personeel. Dit zorgt voor tevreden medewerkers en heeft een positieve invloed op het bedrijfsresultaat.

Hoe doen we dit?

We hebben de beschikking over een ervaren Registerplein geregistreerde maatschappelijk werker met kennis van de sector. Op aanmelding van werkgevers staat hij werknemers bij. Dit kan met informatie en advies, begeleiding en ondersteuning, maar ook door bemiddeling naar derden. De hulp richt zich op zelfredzaamheid van werknemers.

Wat kost het?

Aan de ondersteuning van social support zijn voor werknemers nooit kosten verbonden.De diensten van de adviseur kosten €110,- per uur, met een maximumbedrag van €1.250,- per dossier. Hierna worden geen kosten meer in rekening gebracht. Reistijd wordt niet in rekening gebracht.

Na het eerste contact met de werknemer krijgt de werkgever een reële inschatting van het aantal benodigde uren die nodig zijn om de werknemer te helpen. De gesprekken met de werknemer zijn altijd vertrouwelijk. Bij terugkoppeling naar de werknemers is hun privacy gewaarborgd.

80% tot 100% vergoeding via de verzuimverzekering van De Goudse

Heb je een verzuimverzekering bij De Goudse Verzekeringen? Dan worden de kosten in geval van verzuim of dreigend verzuim volledig vergoed. Wel dien je vooraf contact met de verzekeraar op te nemen, of met ArboDuo als de verzuimbegeleiding via de mantelovereenkomst met hen is geregeld.

Onlangs heb ik intern de diensten ingezet van Tonny Grotenhuis, adviseur social support bij Bouwend Nederland. Wat een verademing, zoveel kennis en ervaring en op heel korte termijn beschikbaar. Heel blij met de inzet van Tonny. Ik vind het belangrijk om er ook in geval van privé problemen te zijn voor mijn werknemers. Social support is hiervoor een echte aanrader.

Martine Kleizen

Directeur

Wegenbouw Lansink

Heijmans maakt al meer dan tien jaar gebruik van social support. Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds wil je als bedrijf dat werknemers het naar hun zin hebben en zich thuis voelen. Anderzijds willen we natuurlijk dat ze duurzaam inzetbaar zijn. Iemand die niet lekker in zijn vel zit, functioneert ook minder. Daar wil je iemand bij helpen. Ik vind dat we als werkgever die zorgplicht hebben, het hoort bij goed werkgeverschap.

Annette Bloemendal

Coördinator ArboCentrum

Heijmans

Afspraak maken?

In een persoonlijk gesprek licht Tonny Grotenhuis graag toe wat hij voor jouw bedrijf en werknemers kan betekenen. Maak eenvoudig een afspraak via het contactformulier of bel Tonny rechtstreeks.