Logo Bouwend Nederland

8 maart 2023 is dag van de bouwvrouwen

Dinsdag 21 februari 2023

Op 8 maart 2023 zetten we alle bouwvrouwen van Nederland in het zonnetje. Met de minicampagne #bouwvrouwen, een inhaker op de internationale dag van de vrouw op 8 maart, brengen we diversiteit in gender in de bouw en infra extra onder de aandacht én geven we het imago van de bouw en infra een boost onder vrouwelijk Nederland.

De campagne is ingestoken vanuit trots op de sector. Uiteraard in de hoop dat meer vrouwen een carrière in de bouw als interessant gaan zien. De bouw heeft namelijk mensen nodig, altijd en veel ook.

Oproep aan alle bouwvrouwen

Vanaf 21 februari roepen we alle trotse bouwvrouwen van Nederland op om een (actie)foto van zichzelf te posten op Instagram, Facebook of LinkedIn met #bouwvrouwen. 8 maart staat de hele dag in het teken van de bouwvrouwen van Nederland. Op die dag zijn alle (via openbare accounts gedeelde) foto's te zien via onze socials. Op een speciale themapagina zullen we de komende tijd daarnaast een aantal bouwvrouwen uitlichten. 

Speciale bouwvrouwen events

Op 8 maart worden in de regio verschillende bouwvrouwen evenementen georganiseerd. Ben je benieuwd of er ook iets wordt georganiseerd in jouw regio? Bekijk het op onze bijeenkomstenpagina

Zo organiseert Brabant Mid-West een inspiratiemiddag met lunchbuffet, kan je naar 'Vrouw aan de bouw' in Zeeland, of naar de Bouwvrouwenmiddag in Noord met Renate Groenewold, naar Oost-Brabant voor een inspiratiemiddag, naar een bijeenkomst van Randstad Zuid in Capelle aan den IJssel, of naar het regiokantoor in Amsterdam bij Randstad Noord voor een kennis- en ervaringsuitwisseling.

Angelina van Weerdenburg
senior communicatieadviseur

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Donderdag 21 maart 2024
Geslaagde primeur Bouwvrouwenevent Limburg

Vrijdag 8 maart jl. vond in Limburg de eerste editie van Bouwvrouwen Limburg plaats. Terugblikkend op deze zonnige ochtend bij het sfeervolle kasteel Aldenghoor in Haelen kunnen wij niet anders dan beamen dat het, in ieder geval voor de 30 aanwezige dames, een zinvolle, zinderende én gezellige bijeenkomst was! Zeker voor herhaling vatbaar. 

Dinsdag 19 maart 2024
Derde inspiratiemiddag voor bouwvrouwen Oost-Brabant groot succes

Op vrijdag 8 maart 2024 vond de derde editie plaats van de Bouwvrouweninspiratiemiddag bij Kasteel Henkenshage. Met 80 dames was verenigingsmanager Joelka van Daal zeer tevreden over de opkomst.