Logo Bouwend Nederland

Achtste VBR HSEQ-netwerkontmoeting

Woensdag 13 december 2023

Op 30 november 2023 vond de achtste HSEQ-netwerkontmoeting plaats. Als locatie was deze keer gekozen voor SMT in Breda, waar de deelnemers een interessante en leerzame ochtend hadden.

Interessante en leerzame KAM netwerkontmoeting

Op 30 november 2023 vond de achtste HSEQ-netwerkontmoeting plaats. Als locatie was deze keer gekozen voor SMT in Breda, waar de HSEQ verantwoordelijken van de VBR-bedrijven zich verzamelden voor een interessante en leerzame ochtend bij de achtste KAM netwerkontmoeting georganiseerd vanuit de VBR.

Na een bevlogen inleiding en kennismaking met Strukton, was het tijd voor een rondleiding door het milieudepot van SMT. Hoogtepunt was de demonstratie met de asfaltreinigingswagen, en de verhalen over het opruimen van drugsafval, en alles wat daarbij komt kijken.

Hierna was het tijd voor drie sprekers, die vertelden over de wondere wereld van de digitale HSEQ-assistent. Joost Baak liet de aanwezigen kennis maken met Lexerta, een wetgevings- en compliance tool. Daan Huizer vertelde meer over de registratie en beoordeling van blootstelling van gevaarlijke stoffen, met de tooling van Chemrade, en Jesse Bruns van SmartTrackers liet zien hoe duurzaamheidsinformatie logisch is te registreren en beheren.

Ook de lunch was weer zeer goed verzorgd, en er was genoeg tijd om bij te praten en te netwerken. Al met al was het weer een zeer geslaagde bijeenkomst!

De volgende bijeenkomst is op donderdag 29 februari, dus houd je inbox in de gaten. Krijg je de uitnodigingen niet, maar wil je wel graag komen naar de netwerkbijeenkomst? Stuur dan een mailtje naar Evelien van Rhijn.

Evelien van Rhijn

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 april 2024
Werkinstructies asbesthoudend voegenkit ter beoordeling aangeboden VIP-asbest

Rioolwerkzaamheden zijn niet opgenomen in het AC-Werkplan. In het verleden zijn er asbestcementbuizen en asbesthoudend voegenkit gebruikt bij de realisatie van de riolering. De sector heeft onder leiding van Stichting RIONED in 2021 reeds een landelijk onderzoek uitgevoerd naar aanwezigheid, samenstelling en blootstelling bij noodzakelijke werkzaamheden aan de riolering. Vervolg metingen hebben geleid tot een uitbreiding en een nieuwe werkinstructie.

Donderdag 21 december 2023
Bouwend Nederland verwelkomt VBR als nieuwe vakgroep

Met ingang van 1 januari 2024 heeft Bouwend Nederland een nieuwe vakgroep binnen haar gelederen: de Vakgroep gecertificeerde BetonReparatieBedrijven (VBR).

Donderdag 14 december 2023
Vereniging gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) viert 40-jarig bestaan én heft zichzelf op

Op vrijdag 8 december jl. heeft de ledenvergadering van de Vereniging gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) besloten de vereniging op te heffen. Dit als gevolg van een eerder genomen besluit van de leden om zich per 1 januari 2024 definitief als vakgroep bij Bouwend Nederland aan te sluiten.