Logo Bouwend Nederland

Arno Visser nieuwe voorzitter Bouwend Nederland

Woensdag 2 november 2022

Arno Visser wordt per 16 maart 2023 de nieuwe voorzitter van Bouwend Nederland. Het Algemeen Bestuur van de brancheorganisatie voor de bouw & infra stemde vandaag unaniem in met zijn benoeming. Visser, nu nog president van de Algemene Rekenkamer, volgt Maxime Verhagen op die tien jaar aan het roer van de vereniging staat, en is benoemd voor een periode van vier jaar.

Arno Visser (56) werkte negen jaar bij de Algemene Rekenkamer en was eerder onder meer wethouder van Almere, Tweede Kamerlid en werkzaam voor KPMG en Nuon. In zijn periode als president van de Rekenkamer zorgde hij ervoor dat de aanbevelingen van dit Hoge College van Staat vaker werden overgenomen en droeg zo bij aan het verbeteren van de rechtmatigheid en effectiviteit van inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid.

George Raessens, voorzitter van de selectiecommissie en vice-voorzitter van Bouwend Nederland: "Met Arno Visser halen we een zeer ervaren bestuurder in huis met een breed en relevant netwerk voor onze sector. Als wethouder van Almere heeft hij veel ervaring met de bouw en infra opgedaan. Opgegroeid als zoon van een mkb'er in een middenstandsgezin kent hij van dichtbij de uitdagingen van ondernemers. Arno is met zijn brede ervaring en achtergrond ideaal gepositioneerd om mee te denken en werken aan de oplossingen die onze sector kan bieden voor de grote uitdagingen waar Nederland voor staat op het gebied van woningbouw, energietransitie en bereikbaarheid."

"De bouw is van cruciaal belang voor Nederland", aldus Arno Visser. "Niet alleen is het de grootste bedrijfstak die prachtig werk biedt aan tienduizenden mensen. Het is ook de sector die moet komen met oplossingen die ervoor zorgen dat we ook in de toekomst veilig, betaalbaar en duurzaam kunnen wonen, werken en recreëren. Dat is de uitdaging waar ik als nieuwe voorman van Bouwend Nederland van harte aan mee werk. Er is zoveel talent en het innovatief vermogen waarmee onder de juiste voorwaarden Nederland elke dag een beetje mooier kan worden gemaakt. Daar wil ik me met de lidbedrijven van Bouwend Nederland sterk voor maken."

Arno Visser zal de eerste periode van het nieuwe jaar gebruiken om de sector beter te leren kennen en is tot aan zijn aantreden niet beschikbaar voor interviews.

Niels Wensing
directeur dienstverlening
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 oktober 2023
Henri van der Kamp toegetreden tot dagelijks bestuur

Per 4 oktober is Henri van der Kamp, algemeen directeur bij Van Gelder Groep, toegetreden tot het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland. Henri volgt Lennard Heij op en vertegenwoordigt de ledengroep bouw en infra groot. Wij feliciteren hem van harte met deze benoeming en kijken uit naar zijn bestuurlijke inzet.

Donderdag 5 oktober 2023
Nationaal Groeifonds reserveert €352 miljoen voor impuls techniekonderwijs

De urgentie om kinderen en jongeren – ongeacht hun schoolsoort, leerjaar, potentie, interesses en achtergrond – kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs te geven is gehoord door het Nationaal Groeifonds. Het voorstel 'Investeren in het talent van de toekomst' heeft tot doel om alle jongeren in aanraking te laten komen met de kansen van (natuur)wetenschap, techniek, technologie en ICT tijdens schooltijd en in het curriculum.

Zondag 1 oktober 2023
Organiseer een snuffelstage voor de vakkrachten van de toekomst

De bouw en infra heeft mensen nodig. Altijd en veel ook. Eén van de manieren om jonge mensen al vroeg te enthousiasmeren voor de sector is het organiseren van snuffelstages. Ook jouw bedrijf kan tijdens een snuffelstage middelbare scholieren laten ervaren wat werken in de bouw en infra inhoudt. Wat is er nu leuker dan jongeren op deze leeftijd al enthousiast te krijgen voor de bouw en infra?