Logo Bouwend Nederland

Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Dinsdag 2 april 2024

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.

Ik begon de ochtend bij een toolboxmeeting van Aannemers- en Timmerbedrijf De Wit van Loon BV (BMV), gehouden door René de Groot en Gerard Van Loon. BMV heeft de ambitie om trede 3 van de veiligheidsladder te halen. Ook gaan zij het veiligheidsprogramma van 'guus en hein' de komende tijd uitrollen. Elke maand wordt hier stilgestaan bij veilig werken in de vorm van een toolbox.

Borrenbergs Bouwbedrijf BV

Mijn weg vervolgde naar Borrenbergs Bouwbedrijf BV waar een online toolbox vanuit Bewust Veilig werd gevolgd over veilig werken langs de weg. Afgelopen september zijn zij in het trotse bezig gekomen van het certificaat veiligheidsladder trede 3! Een mooie prestatie waarbij de organisatie verantwoordelijkheid neemt met betrekking tot veilig werken. Tim Borrenbergs overhandigde een dinerbon aan de medewerker met de meest creatieve foto over gezond veilig werken.

Cornelissen aannemingsbedrijf

Het derde bezoek van deze dag stond gepland bij een project in Eindhoven van Cornelissen aannemingsbedrijf waar Marieke Trieling-Verhagen haar collega's en onderaannemers meenam in de toolbox veilig werken op hoogte. Er werd gesproken over het juist opzetten van stijgers en welke het beste passen op welke plek.

Janssen de Jong Bouw

Door naar het volgende projectbezoek in Oirschot bij Janssen de Jong Bouw waar Louis Camps samen met Nick van Weert en Roel Meuwissen iedereen die werkzaam was op de bouwplaats bij elkaar haalde om te praten over veilige werksituaties en het aanspreken van elkaar. Louis deed de oproep aan alle aanwezigen om aan te geven wat er beter kan en wat onder meer de directie hierin kan betekenen. Een open gesprek volgde en tips werden gedeeld.

Moeskops'​ Bouwbedrijf

De dag sloot ik af in Bladel waar Moeskops'​ Bouwbedrijf B.V. in opdracht van Gemeente Bladel de renovatie/transformatie en uitbreiding van de nieuwe gemeenschapsaccommodatie Den Herd realiseert. Hier sprak ik met Johan de Raad, Jos Palmen en Ad Koevoets over de uitdagingen van bouwen op een beperkt terrein, hoe je al in de sollicitatieprocedure veiligheid mee kunt nemen en hun betrokkenheid op dit thema in alle lagen van de organisatie.

Joelka van Daal
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 24 mei 2024
'Samen uitdagingen het hoofd bieden'

De vergrijzing, energietransitie en veiligheid: de infrasector kampt met diverse uitdagingen. "Tijd om onze koppen bij elkaar te steken. Alleen zo kunnen we deze uitdagingen aanpakken", aldus Mario Goossens, directeur BESIX Infra Nederland.

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Woensdag 8 mei 2024
Fa H. Heijnen en Zn: een familiebedrijf moderniseren gaat niet vanzelf

Harrie Heijnen had de hoop al opgegeven dat zijn zoon Mark ooit in de bouw zou gaan werken. Toch kreeg het bouwvirus ook de vierde generatie Heijnen in zijn greep en sinds kort is hij zelfs samen met zijn vader en tante mede-eigenaar van Fa H. Heijnen en Zn.