Logo Bouwend Nederland

BNL #2: Magazine met een koninklijke cover

Vrijdag 30 juni 2023

Eén van de hoogtepunten in het magazine is het werkbezoek van Koningin Máxima aan een woningbouwproject in Rijnsburg. In dit project, dat zeer duurzame sociale huurwoningen combineert met de nieuwste digitale technieken, komt alles samen wat de bouw biedt.

Naast dit koninklijke bezoek, behandelt het magazine ook de uitdagingen waarmee de bouw- en infrasector te maken heeft, zoals de beschikbaarheid van bouwmateriaal, stijgende prijzen en complexe aanbestedingsprocessen. Bouwend Nederland heeft samen met verschillende belanghebbenden handelingskaders ontwikkeld om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Het magazine biedt ook inzicht in de impact van de Kaderrichtlijn Water op de sector en de mogelijke gevolgen voor vergunningverlening.

Verder bevat het een interview met Raymond Wanders, wethouder in Emmen, over de voorbeeldrol van de overheid in goed opdrachtgeverschap. Je blijft ook op de hoogte van het nieuws uit de vijf regio's, met updates over regionale ontwikkelingen in de bouw en infra.

Bovendien krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij bouwbedrijf Mourik, dat met trots de eerste graafmachine op waterstof in Nederland heeft gebouwd en werkt aan emissieloos materieel. Tot slot biedt het magazine een afscheidsinterview met Joep Rats, voormalig directeur Beleid & Vereniging van Bouwend Nederland, die terugblikt op zijn twaalf jaar bij de organisatie.

Kortom, BNL magazine staat weer vol informatie, nieuws, ontwikkelingen en interviews. Veel leesplezier!

Download het magazine als PDF-bestand

Astrid van Mill
medewerker communicatie

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.