Logo Bouwend Nederland

BNL #3: Verkiezingstijd

Vrijdag 6 oktober 2023

Welkom bij de nieuwe editie van BNL, het verenigingsmagazine van Bouwend Nederland. In deze uitgave duiken we dieper in enkele belangrijke thema's die onze sector en onze leden momenteel bezighouden. Van politieke ontwikkelingen, zoals de aankomende Tweede Kamerverkiezingen, tot innovatieve projecten, we hebben het allemaal voor je samengebracht.

Lees het BNL Magazine #3-2023 hier.

Verkiezingstijd

Bouwend Nederland zet vol in op de Tweede Kamerverkiezingen. "Waar we anders anderhalf jaar de tijd hebben, moeten we nu in enkele weken campagne voeren", zegt voorzitter Arno Visser. "Wij zullen er alles aan doen om het belang van goede en betaalbare huizenbouw, het veilig houden van de infrastructuur, het halen van de klimaatdoelen en een oplossing voor het stikstofprobleem bij de nieuwe Kamerleden tussen de oren te krijgen."

Dit en nog veel meer - over de Wkb, infra, veiligheid, verduurzaming én onze nieuwe directieleden - lees je in deze nieuwe BNL.

Altijd op de hoogte

BNL blijft je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen, trends en inzichten die van invloed zijn op de bouw- en infrasector en onze leden. We blijven trouw aan onze missie: het binden, boeien en verenigen van de leden van Bouwend Nederland. Veel leesplezier!

Download het magazine als PDF-bestand

Astrid van Mill
medewerker communicatie

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.