Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bnl magazine 1 verwachtingen voor 2024

BNL Magazine #1: verwachtingen voor 2024

Dinsdag 12 maart 2024

De eerste uitgave van BNL Magazine in 2024 is nu uit! Het verenigingsmagazine van Bouwend Nederland staat ook dit keer weer vol met achtergrondartikelen en andere ontwikkelingen die op de bouw en infra van toepassing zijn.

In dit nummer

In deze editie kijken we naar de verwachtingen voor de bouwproductie en werkgelegenheid in 2024 en verder. We duiken dieper in het onderwerp arbeidsmarkt en verkennen verrassende carrièreswitches, zoals die van iemand van een kapperszaak naar de wereld van de infrastructuur.

Daarnaast werpen we een terugblik op de inspirerende Bouwvrouwen campagne van 2024, waarbij we acht mooie evenementen rondom de Bouwvrouwen Dag belichten. En we zoomen in op het convenant veilig werken in de bouw met en door ingehuurd personeel.

Download de BNL via onderstaande link of lees hem online. Veel leesplezier!

 

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 juli 2024
Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.

Dinsdag 9 juli 2024
Oproep aan minister: maak schoon en voldoende water tot topprioriteit

AARDige Buren, Aedes, ANWB, Biohuis, Bouwend Nederland, Caring Farmers, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, NEPROM, Vereniging Eigen Huis en Vewin met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders en 5000 bedrijven en woningcorporaties roepen de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat Barry Madlener op om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur te waarborgen in het nieuwe regeringsprogramma. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.

Dinsdag 2 juli 2024
Economische krimp en gemengde vooruitzichten in de bouwketen in voorjaar 2024

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft vandaag de Monitor Bouwketen Voorjaar 2024 gepubliceerd, waarin de recente economische ontwikkelingen en de stand van de conjunctuur binnen de bouwketen worden beschreven.